Een 'hate game' op het scherp van de snee: Anderlecht tegen Standard, maar dan tien keer heviger
Jacob Delabastita
Jacob Delabastita
| 7 reacties

Komend weekend strijden Ajax en Feyenoord tegen elkaar in 'De Klassieker', wij zochten de opvallendste uitlagen

Een 'hate game' op het scherp van de snee: Anderlecht tegen Standard, maar dan tien keer heviger
Foto: © Photonews

Ajax tegen Feyenoord is een beetje zoals Anderlecht tegen Standard... Maar dan tien keer heviger. Het is zo ver gekomen dat de uitsupporters niet meer toegelaten zijn.

De Klassieker, zoals de Nederlanders de topper noemen, heeft al een lange geschiedenis. De eerste match tussen de twee ploegen werd gespeeld op negen oktober 1921. In Rotterdam werd het toen 2-2. In de algemene statistieken leidt Ajax met 79 gewonnen wedstrijden. Feyenoord won er 56, 42 eindigden onbeslist.

Wat de derby extra pigment kan geven, is natuurlijk een overstap tussen de rivalen onderling. De bekendste van de afgelopen jaren is ongetwijfeld die van doelman Kenneth Vermeer. Die verliet in 2014 Ajax voor een basisplaats bij Feyenoord.

'Goal tegen Feyenoord in 2008 mooiste uit mijn carrière' - John Heitinga

Opvallendste uitslagen

Finales

De spaning is pas helemaal ten top wanneer de twee kemphanen tegen elkaar spelen in de Johan Cruijff Schaal (de Nederlandse supercup, nvdr.). Reeds vijf keer speelden de twee ploegen tegen elkaar in die supercup. Ook daar heeft Ajax het voordeel. Met vier gewonnen wedstrijden tegenover 1 voor Feyenoord.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties