Belgische middenveldster Tienen trekt naar Nederlandse top

Belgische middenveldster Tienen trekt naar Nederlandse top
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eva's Tienen zijn per direct een van hun topspeelsters kwijt. Lenie Onzia trekt namelijk terug naar FC Twente, waar ze ook tussen 2008 en 2010 al het mooie weer maakte.

Onzia maakte haar debuut op het hoogste niveau bij OH Leuven, maar ging snel naar de Arsenal Ladies. Bij FC Twente kwam de nu 26-jarige middenveldster tussen 2008 en 2010 helemaal op niveau.

Uiteindelijk keerde ze na een jaartje bij VVV terug naar België om via Lierse bij Eva's Tienen terecht te komen. Door de transfers van Shanice van der Sanden en Anouk Dekker kwam er bij Twente echter een plekje op het middenveld vrij.

Concurrentie is groot, maar ... -

"Met ingang van deze week loop ik stage bij het eerste elftal van FC Twente voor mijn studie Bewegingswetenschappen aan de Universiteit in Leuven. Door de recente wijzigingen in de selectie kwam er een plek vrij en volgde een gesprek met de hoofdtrainer, die ik nog kende van mijn eerdere mooie jaren bij de club", aldus Onzia op de clubwebsite.

"Dat ik deze combinatie kan maken is voor mij geweldig. Het is sportief een stap omhoog en ik ben verheugd weer voor FC Twente te mogen spelen. De concurrentie op het middenveld is groot, maar dat is alleen maar goed. Het is aan mij om de trainer ervan te overuigen dat ik een plek in de basis verdien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties