Lore Vanschoenwinkel in haar sas bij Genk: “Dat Limburgse gevoel …”
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Lore Vanschoenwinkel speelt dit jaar voor de Genk Ladies

Lore Vanschoenwinkel in haar sas bij Genk: “Dat Limburgse gevoel …”
Foto: © Jill Delsaux

Vorig jaar maakte Lore Vanschoenwinkel nog het mooie weer bij OH Leuven, dit jaar koos ze voor een nieuw avontuur bij de Genk Ladies. Een nieuwe atmosfeer, maar de Limburgse verdedigster voelt er zich wel kiplekker.

“Ik ken hier nog een aantal speelsters van uit mijn periode bij STVV natuurlijk”, legt Vanschoenwinkel het uit aan Voetbalkrant.com. “Dat maakt het natuurlijk extra tof, maar dit is gewoon een hele leuke groep.”

“De voorbereiding was goed, er zit talent en werkkracht in deze groep. Ik ben er van overtuigd: als we iets meer durven, dan gaan de doelpunten en de punten er op termijn wel komen. Er zat weinig ervaring in de groep, dus was het even wennen in het begin van het seizoen.”

Iets langer blijven hangen in de kantine -

Voor Vanschoenwinkel zelf is de aanpassing naar Genk makkelijk verlopen: “Je merkt aan alles dat de groep goed aan elkaar hangt. Ik woon nu ook een stukje dichter, dus ik kan al eens iets langer blijven hangen in de kantine na een training. Zo kweek je ook een beter groepsgevoel.”

“En die hechte band zal zich op termijn wel op het veld laten renderen. Dat Limburgse gevoel ook, die mentaliteit ligt me wel", geeft ze een van de grote pluspunten aan bij de Genk Ladies.

Nu nog de Limburgse bescheidenheid op het veld aan de kant zetten? “We moeten meer durven, zeker en vast. En dan zullen de resultaten wel volgen”, besluit Lore Vanschoenwinkel hoopvol naar 2016 toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties