We spelen even FIFA met de Beerschot-nieuwkomers en... zo kunnen de Mannekens er dit seizoen uitzien!

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 17 reacties
We spelen even FIFA met de Beerschot-nieuwkomers en... zo kunnen de Mannekens er dit seizoen uitzien!
Foto: © Jan Mees

Ook wij zijn fervente liefhebbers van spelletjes als FIFA en Football Manager. En ook wij zaten de voorbije weken naar de metamorfose bij KFCO Beerschot-Wilrijk te kijken. Wel, hoe zou het zijn om even in de schoenen van Marc Brys te gaan staan?

Gisteren deden we al eens hetzelfde, maar dan met de schoenen van Fred Vanderbiest en Antwerp FC. Dat kan je HIER nog een keertje nalezen. Onze conclusie? Het Antwerpse voetbal lijkt opnieuw een leuk jaar tegemoet te gaan.

De metamorfose bij de Mannekens is nog een pak groter dan bij de Great Old. KFCO Beerschot-Wilrijk gaat als profclub door in de Eerste Amateur Liga. Gevolg: achttien jongens pakten hun koffers, terwijl er al acht nieuwkomers werden begroet.

We beginnen tussen de palen. De paarshemden haalden met Michael Clepkens een bekende naam, terwijl met Quintijn Steelant een enorm talent overkwam van Club Brugge. Onze keuze? Ervaring zal op dit niveau de doorslag geven.

Zo denken we overigens ook in de defensie. Met Yan De Maeyer - de enige echte rechtsback in de groep - en Jan Van den Bergh lopen er twee jonge jongens rond. Dat wordt opgevangen door de ervaring van Arjan Swinkels en jawel, Kenny Thompson.

4-4-2

We kiezen voor een 4-4-2, maar eigenlijk kan Beerschot alle kanten uit. Rachid Hmouda moet de motor doen draaien, terwijl Mo Messoudi en Hernan Losada voor de aanvallende impulsen zorgen. Jaric Schaessens zal eerder defensief moeten denken.

We kiezen dus voor een tweespitsensysteem met Youssouf Boulaouali (overgenomen van KSK Heist, nvdr.) en Bjorn Ruytinx. El Toro maakte de voorbije maanden geen indruk, maar met een voorbereiding in de benen... Het blijft dé krijger pur sang!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties