Bico valt zonder munitie en lijdt nieuwe nederlaag in zijn strijd om toch naar 1A of B te mogen

Bico valt zonder munitie en lijdt nieuwe nederlaag in zijn strijd om toch naar 1A of B te mogen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

WS Bruxelles had de strijd om in de hoogste voetbalklasse te geraken nog niet opgegeven, maar begint stilaan zonder munitie te zitten. De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) wees het verzoek van de club om zich toch te integreren in divisie 1A af.

"Het Mededingingscollege van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft op 14 juli 2016 een verzoek om voorlopige maatregelen van de vzw Royal White Star Bruxelles (White Star) tegen de vzw Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en de vzw Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) afgewezen dat de integratie beoogde van White Star in de divisie 1A van de KBVB", klinkt het in een persbericht.

John Bico hoopte via het BMA zijn slag thuis te halen. "De Licentiecommissie van de KBVB weigerde White Star een licentie voor de divisies 1A en 1B in het seizoen 2016-2017 omdat zij oordeelde dat White Star niet voldeed aan de algemene voorwaarden van het reglement van de KBVB. Na een nieuwe weigering in beroep door het BAS, dit keer op grond van het feit dat White Star niet voldeed aan de financiële voorwaarden die willen waarborgen dat een club de competitie kan uitspelen zonder onderbrekingen die het gevolg zouden zijn van financiële moeilijkheden (voorwaarde van continuïteit), diende White Star een klacht en een verzoek om voorlopige maatregelen in bij de BMA."

"Na nog onderzocht te hebben of de redenen voor een weigering van een licentie voor de divisie 1A ook een weigering voor de divisie 1B konden verantwoorden, heeft het College geoordeeld dat er 'prima facie' (op het eerste gezicht) onvoldoende aanwijzingen waren dat de weigeringen in strijd zouden zijn met het mededingingsrecht om voorlopige maatregelen te verantwoorden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties