Marc Brys over unieke 80 op 90: "Denk dat we dat nooit meer zullen meemaken"

Koen Frans
Koen Frans vanuit Antwerpen (Kiel)
| 20 reacties
Marc Brys over unieke 80 op 90: "Denk dat we dat nooit meer zullen meemaken"
Foto: © jan mees

KFCO Beerschot-Wilrijk won dit weekend ook zijn laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Na een hallucinante 80 op 90 moeten de Mannekes in een eindronde met de top-4 van de hoogste amateurklasse een voorsprong van zes punten zien vast te houden.

Het duurde lang, heel lang. Maar in minuut 88 brak Fessou Placca de ban: 1-0 tegen Oudenaarde. De negende competitietreffer van de Togolees leverde Beerschot-Wilrijk een 26ste competitiezege van het seizoen op. Daar tegenover staan twee gelijke spelen en twee nederlagen. Tien verliespunten op een totaal van 90.

"Ik denk dat niemand in dit stadion of in deze zaal ooit nog zo'n reeks zal meemaken. Dit is een unieke prestatie", klonk het bij een trotse Marc Brys op de persconferentie. "Dit moeten we koesteren. Het is moeilijk om de spelers daar nu al van te overtuigen want zij zijn nog enorm gefocust op die eindronde. En terecht."

Was dit een goede wedstrijd? Neen.

Het 'wij-gevoel'

"Was dit een goede wedstrijd? Neen. Hadden wij voldoende kansen om het af te maken? Ja. Maar Oudenaarde speelde het slim door voortdurend twee aanvallers voorin te houden en te loeren op de tegenaanval", aldus Brys. "En zo werd het toch weer een wedstrijd waarin we de mouwen moesten opstropen."

"Maar ook dat is een kwaliteit van deze groep. Er zit véél talent in de ploeg, maar alle spelers beschikken daarnaast ook over de juiste fighting spirit. Het wij-gevoel: 'niemand komt hier punten pakken'. En daardoor hebben we ook deze wedstrijd kunnen winnen", besloot Brys, die zijn spelers twee dagen vrij gaf om te genieten van hun historische prestatie in de reguliere competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties