Supportersfederatie Rode Duivels over de opvallende uitspraak van Lukaku: "Alle criticasters zullen wel zwijgen als hij topschutter wordt op het WK"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 28 reacties
Supportersfederatie Rode Duivels over de opvallende uitspraak van Lukaku: "Alle criticasters zullen wel zwijgen als hij topschutter wordt op het WK"

Volg België nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku gaf woensdag op zijn persbabbel aan dat de kritiek na één applaus in negen jaar niet vergeten en vergeven is. De moeilijke relatie tussen de Belgische fans en de aanvalsleider van de Rode Duivels blijft een gevoelig thema.

Lukaku heeft er een geweldige kwalificatiecampagne opzitten onder Roberto Martinez. In veertien wedstrijden scoorde Big Rom maar liefst zestien keer. En toch loert de kritiek om de hoek.

"Ik denk dat de frustratie er is omdat een deel van de supporters altijd kritisch is als het gaat om Romelu", reageert Tijs Cools, voorzitter van de supportersfederatie 1895, in Het Laatste Nieuws. "Een deel zal meer fluiten als hij een kans mist dan bij een andere speler. En er is een periode geweest dat het voor Romelu wat minder ging bij de Rode Duivels."

Supporteren vóór de Rode Duivels

Volgens Cools speelt ook zijn Anderlecht-verleden mee. "Zoals Defour voorhad op het veld van Brugge toen België daar speelde. Die dingen willen we eruit. Bij de nationale ploeg moet je voor de Rode Duivels supporteren, niet voor je club. Maar er is zeker geen probleem tussen Lukaku en de fans. Laat hem maar verder doen zoals hij bezig is. Kijk naar zijn stats. (lacht) Wie weet wordt hij topschutter op het WK. Alle criticasters zullen dan wel zwijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties