Niemand schitterde zoals Hazard op WK maar wie waren de revelaties?

Het WK voetbal in Rusland kende ook tal van indrukwekkende revelaties

Niemand schitterde zoals Hazard op WK maar wie waren de revelaties?
Foto: © photonews

Modric mag dan verkozen zijn tot beste speler van het WK, voor ons was Eden Hazard dè man van het toernooi. De kwaliteiten van deze schitterende spelers zijn natuurlijk bij iedereen gekend. Ook spelers met minder naam en faam wisten op het WK uit te blinken. We hebben er enkelen uitgekozen.

Denis Cheryshev - Rusland

De man van Villarreal begon op de bank, maar viel in de openingsmatch al na 24 minuten in voor de geblesseerde Dzagoev. Het was eerder een meevaller dan een tegenvaller voor het gastland. Hij scoorde meteen twee keer, waaronder één beauty. Cheryshev was vertrokken en deed er in de volgende wedstrijden nog twee doelpunten bij.

Aleksandr Golovin - Rusland

De middenvelder van CSKA Moskou genoot misschien nog niet al te veel bekendheid bij het grote publiek, maar werd wel ingeschat als het grootste talent van Rusland. Hij stelde op het WK niet teleur en demonstreerde zijn gave balbehandeling en prima traptechniek.

Benjamin Pavard - Frankrijk

De rechtsachter van Stuttgart dook geregeld op aan het doel van de tegenstander. Een heerlijk schot, o zo zuiver in de linkerbovenhoek getrapt, tegen Argentinië was voor hem hèt moment van het toernooi. Ook tegen de Rode Duivels had hij een prima kans, maar het been van Courtois hield hem van een doelpunt.

Luis Advincula - Peru

Slechts drie wedstrijden kon men van hem genieten, maar Advincula liet zich gelden als een leuke speler. Hij was zo het toonbeeld van heel Peru, dat in een poule met onder andere Frankrijk en Denemarken veruit de attractiefste ploeg was. Ook Advincula toonde als rechtsachter offensieve impulsen.

Yerry Mina - Colombia

In januari haalde FC Barcelona hem van Zuid-Amerika naar Europa. Bij de Spaanse topclub speelde de centrale verdediger tot dusver slechts vijf wedstrijden. Op het WK imponeerde hij wel. Achterin was hij de rots in de branding en op stilstaande fase was zijn kopkracht een sterk wapen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties