Aperitiefhapje voor het echte werk voor Genk? "Het zou geen probleem mogen zijn"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Aperitiefhapje voor het echte werk voor Genk? "Het zou geen probleem mogen zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk begint - bijna traditiegetrouw - weeral vroeg aan zijn seizoen. Donderdag moeten de Limburgers al aan de bak tegen het Luxemburgse Fola Esch. Normaal gezien eigenlijk een goeie opwarmer voor de competitie.

Ook trainer Philippe Clement houdt geen rekening met falen. "Fola Esch zou geen probleem mogen zijn", zegt hij bij Sporza. "Twee jaar geleden haalde Genk de kwartfinales in Europa, maar in de voorronde had het toen wel penalty's nodig tegen Podgorica. Je moet respect hebben voor alle tegenstanders. Dit is geen ploeg waar je zomaar overheen loopt."

Waarschijnlijk experimenteert Clement zelfs nog een beetje. Hij gaf aan dat hij niet donderdag en zondag met dezelfde ploeg zal spelen. "Fola is een ploeg die voetballend goed is, dankzij een coach met een duidelijk idee. Het is ook een blok, maar het is belangrijk dat wij de sleutel vinden om het slot open te krijgen. We moeten hen ons ritme opleggen en niet meegaan in het hunne. Dan kunnen we in de thuismatch al het verschil maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties