Opkomend talent in Duitsland (ex-Anderlecht) maakte als kind iets verschrikkelijk mee: "Dokters dachten dat ik mijn leven in een rolstoel zou slijten"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Orel Mangala werd op zijn tweede overreden door een auto

Opkomend talent in Duitsland (ex-Anderlecht) maakte als kind iets verschrikkelijk mee: "Dokters dachten dat ik mijn leven in een rolstoel zou slijten"

Orel Mangala is gegeerd wild in de Bundesliga. De ex-Anderlecht-jeugdspeler was echter bijna nooit voetballer geworden, want als kind maakte hij iets verschrikkelijk mee.

Mangala werd als tweejarige immers geschept door een auto. "De herinneringen zijn aan het vervagen, maar ik weet ongeveer wat er gebeurd is… Mijn broer stak de straat over om bij een buurjongen aan te bellen en ik zette de achtervolging in. Voor hij het goed en wel besefte, werd ik opgeschept door een auto", doet hij zijn verhaal in S/V Magazine.

" Hoe lang ik in een kunstmatige coma werd gehouden, heb ik nooit willen weten. In dat tijdsbestek had ik de indruk in een ander universum te zijn. Soms krijg ik een flashback: ik zie mezelf in een ziekenhuisbed liggen dat naar beneden blijft tuimelen. Rond mij is er veel lawaai, maar voor de rest voelt het niet onaangenaam aan."

Het verdict was eerst verschrikkelijk. "De dokters waren er vrij zeker van: ik zou de rest van mijn leven in een rolstoel doorbrengen. Maar ik heb vrij snel mijn bed verlaten en daarna was het een kwestie van tijd voor ik opnieuw kon stappen. Mijn vader en moeder feliciteerden mij bij elke geslaagde pas die ik zette. Ze waren net zo enthousiast als ouders die hun peuter voor het eerst zien stappen."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties