Neuroloog spreekt zich uit over Vertonghen en geeft Tottenham advies

Neuroloog spreekt zich uit over Vertonghen en geeft Tottenham advies
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tottenham en met name zijn medische staf kwam in een storm van kritiek terecht nadat Jan Vertonghen in de heenmatch van de halve finales van de Champions League van het veld moest. Eerst wilde Spurs Vertonghen nog laten verder spelen, maar niet veel later zakte de Belg net niet in mekaar.

Mauricio Pochettino verklaarde achteraf de mensen van de medische staf niets kwalijk te nemen en zijn club verdedigde hen ook in een officieel statement via zijn webstek. Tevens werd er aangegeven dat Vertonghen nog onderzocht zou worden door onafhankelijke dokters en een neuroloog.

Dat laatste is inmiddels gebeurd. De neuroloog is tot eenzelfde vaststelling gekomen, namelijk dat Vertonghen geen hersenschudding heeft opgelopen na die akelige botsing van voorbije dinsdag. Dat de Rode Duivel desondanks bijna niet meer op zijn benen kon staan, zou te wijten zijn aan een gestremde stroom van bloed richting de hersenen.

Voorzichtig mee omgaan

Geen hersenschudding dus, maar desalniettemin heeft de neuroloog Tottenham aangeraden om voorzichtig met Vertonghen om te gaan. Trainen doet hij voorlopig niet en de wedstrijd bij Bournemouth van zaterdagmiddag laat hij sowieso aan zich voorbijgaan. De terugmatch tegen Ajax van komende woensdag is misschien wel haalbaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties