Mister Gay Belgium 2019 is ... een voetballer uit derde provinciale: "Ik vertelde het gewoon in de kleedkamer"
Redactie
| 22 reacties

Matthias De Roover, een voetballer uit derde provinciale, werd verkozen tot Mister Gay Belgium 2019

Mister Gay Belgium 2019 is ... een voetballer uit derde provinciale: "Ik vertelde het gewoon in de kleedkamer"

Homoseksualiteit is en blijft nog steeds een groot taboe in de voetbalwereld. Outings bij (prof)voetballers gebeuren slechts sporadisch en meestal is dat pas na de hun carrière. Sinds kort heeft Vlaanderen een bekende homo die voetbalt: Matthias De Roover.

Zaterdagavond werd Matthias De Roover in Brussel verkozen tot Mister Gay Belgium 2019. De kersverse laureaat voetbalt in zijn vrije tijd bij FC Eksaarde, een club uit derde provinciale in Oost-Vlaanderen. En dat zie je maar weinig, een aciteve voetballer die zich geuit heeft als homoseksueel.

Dezelfde Matthias

"We willen als voetballer gezien worden, niet als homo of lesbienne die voetbalt. Te weinig sporters durven zichzelf te zijn. Inter­nationaal zijn er wel een paar voorbeelden, maar die uiten zich meestal pas na hun carrière", legde De Roover uit in De Standaard.

Het kan ook anders, dacht hij een vijtal jaar geleden. "Ik wilde niet wachten tot later om mezelf te kunnen zijn.  Dus zette ik de stap en zo’n vijf jaar ­geleden zei ik het gewoon in de kleedkamer: “Ik val op jongens, maar ik blijf dezelfde Matthias”."

Grapjes

De Roover wist niet hoe zijn ploegmaats gingen reageren, maar uiteindelijk is er niet veel veranderd. "Ze bekeken me niet anders. Ook onder de douches was het niet plots raar. Natuurlijk worden er wel mopjes ­gemaakt, maar daar kan ik tegen. En als iemand toch een grap maakt die erover gaat, spreekt iemand anders uit het team hem daarop aan", besloot De Roover.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (3E)

Nieuwste reacties