Bondsprocureur Wagner: "Men heeft dit proces willen saboteren, nu moeten ze de gevolgen dragen"

Arjen T'Sjoen
| 24 reacties
Bondsprocureur Wagner: "Men heeft dit proces willen saboteren, nu moeten ze de gevolgen dragen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag ging de eerste zittingsdag van het BAS van start. De eersten die hun pleidooi mochten houden waren Van Steenbrugge (Lokeren), Gillis (Beerschot) en bondsprocureur Kris Wagner.

Na een korte vertraging, de voorzitter van het BAS was te laat, kon de eerste zittingsdag op gang komen. Lokeren met Walter Van Steenbrugge mocht  beginnen en daarin was hij meteen hard voor de KBVB en Waasland-Beveren: "De KBVB heeft er een zootje van gemaakt, enkel als zowel KV Mechelen en Waasland-Beveren worden vrijgesproken zal Lokeren zakken. De Geschillencommissie besloot om dit niet toe te eigenen aan Waasland-Beveren en dat doet pijn aan de ogen," aldus Van Steenbrugge.

De advocaat van Beerschot, Thomas Gillis, kwam na Van Steenbrugge aan de beurt. Hij richtte het vizier voornamelijk op KV Mechelen: "Indien KV Mechelen vrijuit gaat, dan is dit een gerechtelijke dwaling. Het zou andere witteboordcriminelen motiveren om hetzelfde te doen. We vragen dan ook om de degradatie van KV Mechelen voor 16 juli."

Wagner heeft het over Che Guevara en Fidel Castro 

Ook bondsprocureur Kris Wagner zorgde opnieuw voor een stevig pleidooi. Volgens de procureur wilden de veroordeelden het proces saboteren: "Men blijft het licht van de zon ontkennen. Het stoort me dat sommigen het hebben over 'humoristische gesprekken'. Dat zijn guerrillatechnieken, ik vraag me af of ze in de leer geweest zijn bij Che Guevara en Fidel Castro."

Voor Wagner is het ook niet genoeg dat KV Mechelen enkele bestuursleden aan de kant schuift: "Ik heb er begrip voor dat mensen het jammer vinden dat de club slachtoffer wordt van enkele individuen. Maar het zou te gemakkelijk zijn om een paar bestuursleden opzij te schuiven en gewoon verder te gaan. De club draagt gewoon de gevolgen van pogingen tot competitievervalsing."

Op dit moment komt ook nog een advocaat van de KBVB zelf aan het woord. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties