Dortmund-Belgen gaan zonder Haaland en met z'n tienen kopje onder tegen Mönchengladbach

Jelle Heyman
| 0 reacties
Dortmund-Belgen gaan zonder Haaland en met z'n tienen kopje onder tegen Mönchengladbach

In de Duitse Bundesliga ging Borussia Dortmund op bezoek bij Borussia Mönchengladbach.

Dortmund, dat mits een overwinning nog in het spoor van Bayen München zou bliven, wist wat er te doen stond. Om te winnen tegen Mönchengladbach rekende trainer Rose op Rode Duivels Thomas Meunier en Axel Witsel in de basis. Haaland haalde de selectie niet met spierproblemen en werd gespaard met oog op het Champions League-duel tegen Sporting komende week.

Al na één helft leek de wedstrijd gespeeld te zijn want enkele minuten nadat Denis Zakaria Mönchengladbach op voorsprong had getrapt, pakte Mahmoud Dahoud namens de uitploeg zijn tweede gele kaart van de avond en mocht hij vroegtijdig naar de kleedkamer.

Een matig Dortmund kon geen vuist maken in de tweede helft, moest op de eerste minuten na het spel ondergaan en kreeg geen schot tussen de palen. Thorgan Hazard mocht in de tweede helft opdraven tegen zijn ex-ploeg maar kon het spelbeeld niet veranderen.

Dortmund blijft zo 4e in de stand en staat nu 4 punten achter Bayern München. Mönchengladbach pakt een nodige driepuner en stijgt van de gevarenzone naar de middenmoot met 7 op 18.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties