BREAKING: Chelsea zwaar in de problemen: Britse regering bevriest alle activa van Abramovich, ook die van de club

BREAKING: Chelsea zwaar in de problemen: Britse regering bevriest alle activa van Abramovich, ook die van de club
Foto: © photonews

Chelsea zit zwaar in de problemen door een beslissing van de Britse regering. Die hebben vandaag beslist om alle activa van zeven Russische oligarchen in Engeland te bevriezen. Daaronder ook Chelsea-eigenaar Roman Abramovich, die de club wou verkopen. Maar dat kan nu niet doorgaan.

Abramovich wou Chelsea verkopen om de club te vrijwaren van mogelijke sancties die hem opgelegd zouden worden, maar de Britse regering steekt daar nu een stokje voor. Abramovich mag Chelsea niet verkopen, want er mag op Britse bodem geen euro meer naar hem vloeien. 

Chelsea heeft wel toestemming gekregen om alle sportieve activiteiten te laten doorgaan. De regering kan wel toestemming geven om de club te verkopen, maar op één of andere manier mag het geld dan niet naar Abramovich gaan. Voor de Londense club een zware tegenslag die waarschijnlijk grote gevolgen zal hebben.

Merchandising en ticketing kunnen niet meer doorgaan, waardoor enkel abonnementshouders nog de matchen kunnen bijwonen. Daarnaast kan Chelsea ook geen transfers doen of spelers een nieuw contract aanbieden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties