Ongelooflijk! Coach die stad deed daveren op zijn grondvesten, moet mogelijk al opkrassen

Hendrik Van Wonterghem
| 0 reacties
Ongelooflijk! Coach die stad deed daveren op zijn grondvesten, moet mogelijk al opkrassen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Luciano Spalletti maakte Napoli voor het eerst sinds 1990, het jaar van Maradona, nog eens kampioen van Italië. Ondanks die historische prestatie oogt de toekomst van de coach in Zuid-Italië zeer onzeker.

De tweevoudige Trainer van het Jaar in de Serie A zou niet langer spreken met Aurelio De Laurentiis, die zelfs al een vervanger zou klaar hebben. Ex-coach Rafael Benitez zou volgens La Gazzetta dello Sport de gedroomde opvolger zijn van de controversiële eigenaar van Napoli.

Na de titeloverwinning zou de 64-jarige Spalletti nochtans een tweejarig contract met een beduidend hoger salaris aangeboden kregen, maar de onderhandelingen lopen stroef. De succescoach zou zich verzet hebben tegen het vertrek van een aantal absolute topspelers - onder meer verdediger Kim Min-jae en topschutter Victor Osimhen - maar daar wil De Laurentiis niets van weten. Dus lijkt de Spanjaard Benitez een veiligere keuze. Benitez was eerder van 2013 tot 2015 al coach bij de Napolitanen en won er in 2014 de beker.

Moeilijk om voor te stellen toch: een trainer die met wervelend voetbal een historische titel binnenhaalt, nu al aan de deur zetten. En dat is wat Spalletti lijkt te overkomen bij Napoli.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties