Van levensbelang? Een goede prestatie van de Rode Duivels op het EK kan veel geld opleveren voor de Koninklijke Belgische Voetbalbond

Van levensbelang? Een goede prestatie van de Rode Duivels op het EK kan veel geld opleveren voor de Koninklijke Belgische Voetbalbond
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De UEFA zal maar liefst 331 miljoen euro aan premies uitdelen aan de landen die zich hebben gekwalificeerd voor het EK. Een bedrag dat gelijk is aan dat van de vorige editie. Voor de Belgische voetbalbond hét moment om te knallen?

Door zich enkele maanden geleden te kwalificeren voor het EK hebben de Rode Duivels de Belgische voetbalfederatie al een bedrag van 9,25 miljoen euro opgeleverd, wat overeenkomt met de deelnamepremie aan het toernooi.

Maar daar stopt het niet, elk wedstrijd telt: een overwinning in de groepsfase brengt 1 miljoen euro op voor de Belgische Voetbalbond, een gelijkspel 500.000 euro. En op die manier kan er dus nog heel wat extra naar de voetbalbond vloeien.

trainingscentrum Rode Duivels Freiberg
© Voetbalkrant.com

Het eerste doel is dan ook om zich te kwalificeren voor de achtste finales: het overleven van de groepsfase zou nog eens 1,5 miljoen euro extra opleveren. De kwalificatiepremie voor de kwartfinales bedraagt vervolgens 2,5 miljoen, tegenover 4 miljoen voor de halve finales.

De Duivels opnieuw als locomotief van het Belgische voetbal?

De ongelukkige finalist zou nog eens 5 miljoen extra opstrijken om zich te troosten, tegenover 8 voor de grote winnaar. Deze laatste zou dus 28,5 miljoen verdienen dankzij het toernooi (berekening gebaseerd op drie overwinningen in de groepsfase).

Zoals de afgelopen jaren zal de penningmeester van de Belgische voetbalbond dus opnieuw een van de grootste supporters zijn van onze Rode Duivels. Zeker nu het basiskamp flink duurder bleek te zijn dan aanvankelijk verwacht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties