? Derby-time in Milaan! De leukste onderlinge duels van de afgelopen jaren op een rijtje

Sam Suttels
Sam Suttels

Zondagavond is het uitkijken naar de Milanese derby. Beide clubs draaien bovenin het klassement mee, op plaats drie en vier. AC telt momenteel 51 punten, Inter 50. Wij doken voor u in het archief op zoek naar de leukste onderlinge duels van de laatste jaren.

Inter-AC: 3-2 (15/10/2017)

Op speeldag acht in het seizoen 2017-2018 leverde de Milanese derby een aangenaam kijkstuk op met behoorlijk wat goals. AC maakte tot twee keer toe gelijk in die wedstrijd, maar moest in extremis z’n meerdere erkennen in de blauwzwarte rivaal. Icardi vervolledigde in de laatste minuut zijn hattrick vanop de stip: eindstand 3-2.

Inter-AC: 2-2 (15/04/2017)

Ook in de laatste confrontatie voor de 3-2 vielen er vier doelpunten. Deze keer hielden beide teams elkaar wel in evenwicht, al zat het venijn in de staart. Inter leek aan de rust zegezeker na goals van Candreva en Icardi. Romagnoli milderde pas in minuut 83 voor rood-zwart en in de ultieme slotfase bezorgde Zapata de ‘bezoekers’ een gouden punt.

AC-Inter: 2-2 (20/11/2016)

Beide duels in de jaargang 2016-2017 zouden op 2-2 eindigen. In de terugmatch stoofde AC Inter een serieuze peer, maar in de heenwedstrijd was het net andersom. Suso scoorde twee keer voor de thuisploeg, Candreva prikte tegen tussendoor. In de 92ste minuut trok Perisic een punt over de streep.

AC-Inter: 3-0 (31/01/2016)

De laatste jaren houden de stadsgenoten elkaar zo goed als in evenwicht. De laatste ruime zege voor een van beide teams dateert al van januari 2016. Alex, Bacca en Niang toonden zich trefzeker voor I Rossoneri, Icardi miste bij een 1-0 stand een elfmeter.

Inter-AC: 4-2 (06/05/2012)

In mei 2012 vond het meest doelpuntrijke treffen in een kleine zeven jaar plaats. Milito opende op het kwartier de score. AC ging op en over Inter dankzij goals van Ibrahimovic een minuut voor en een minuut na rust. Tot I Nerazzurri  op zijn beurt weer op voorsprong kwam na het tweede en derde doelpunt van Milito. Maicon zorgde bovendien nog voor de 4-2 en een comfortabele overwinning voor Inter.