cerCercle Brugge
gnkKRC Genk
Datum: 09/05/2013 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: Finale
Stadion: Jan Breydel
Live Verwachte opstellingen bij Cercle en Genk
Fabian Morren
| 0 reacties
Verwachte opstellingen bij Cercle en Genk
Foto: © SC

Wie wint de beker? Om 20.45 uur neemt Racing Genk het op de Heizel op tegen Cercle Brugge. Genk is de grote favoriet, maar Cercle verloor nog niet onder Lorenzo Staelens als coach. Beide trainers kiezen alvast voor de verwachte elf.

30.300 Genkse fans zullen straks aanwezig zijn in het Koning Boudewijnstadion. In totaal zullen er zo'n 40.000 toeschouwers aanwezig zijn. De meeste onder hen verwachten dus een zege van Genk. Maar ook Cercle Brugge zakt met vertrouwen af naar Brussel. Bovendien heeft de Vereniging een grote troef: voor hen hoeft het niet echt. Bij Genk is de druk een pak groter.

Genk heeft op papier dan ook meer kwaliteit dan zijn tegenstander van vanavond. Toch pakten de Limburgers in de reguliere competitie amper 1 op 6. Thuis werd het 3-3, terwijl in het Jan Breydelstadion 3-1 werd voor Cercle. "Het is ons zwarte beest dit seizoen", zei coach Mario Been daar al over.

Genk blijft echter wel favoriet. Kwalitatief heeft de Genkse kern meer te bieden dan die van Cercle. Genk speelt iedere week op het niveau van play-off I, terwijl Cercle momenteel de eindronde speelt met de tweedeklassers. Dat verschil in tempo dat Genk gewoon is, wil het ook uitbuiten tegen de groen-zwarte vereniging.

Rode Ceulaer
Bij Genk waren Simaeys en Gorius in het begin van de week nog twijfelachtig, maar ze raakten tijdig fit voor de finale van straks. Daardoor zal Mario Been enkele moeilijke knopen moeten doorhakken. Kara en Koulibaly deden het immers niet onaardig centraal achterin tegen Zulte Waregem. Op het middenveld waren ook Hyland en Kumordzi terug op niveau. Benji De Ceulaer kan afrekenen met de bekerfinale van vorig jaar. Toen kreeg hij bij Lokeren al snel onterecht rood, waardoor hij de rest van de wedstrijd aan zijn neus zag voorbijgaan.

Cercle-trainer Lorenzo Staelens is nog ongeslagen. Hij is niet van plan om jongens te laten rusten, ondanks de belangrijke wedstrijd van zondag tegen Westerlo. Staelens zal dus het sterkst mogelijke elftal tussen de lijnen brengen in het Koning Boudewijnstadion. 

Wie komt hier als winnaar uit? Waag er een gokje op bij UNIBET. Genk is duidelijk favoriet. Een gokje van 60 euro op de Limburgers levert 92,4 euro op. Een gokje op Cercle kan maar liefst 330 euro opleveren. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis. 

Meer nieuws