Datum: 02/12/2015 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk traditioneel zwarte beest voor Anderlecht: "Die strafschoppen? Dat vlakt zich wel uit"

Anderlecht wil eindelijk nog eens afrekenen met Kortrijk

Kortrijk traditioneel zwarte beest voor Anderlecht: "Die strafschoppen? Dat vlakt zich wel uit"
Foto: © SC

De match in de reguliere competitie leverde nog vuurwerk op, vooral omdat Anderlecht drie strafschoppen niet gefloten kreeg. Vanavond staat Anderlecht weer voor zijn traditioneel moeilijke verplaatsing naar het Guldensporenstadion.

En het wordt geen match tussen twee B-teams. Zowel Johan Walem als Besnik Hasi wijzigen quasi enkel in doel, waar Sifakis en Roef hun kans krijgen. Ook Lukas Van Eenoo zal bij Kortrijk in de basis starten.

Johan Walem heeft een organisatie neergezet bij Kortrijk die maar moeilijk te ontwrichten is. Vorige keer had Anderlecht er alvast heel wat problemen mee, mede door die drie niet-gefloten strafschoppen. "Maar daar kom ik niet meer op terug. Op het einde van het seizoen vlakt zich dat toch uit", zei Besnik Hasi.

Trouwens is het niet helemaal waar dat Hasi buiten zijn doelman niet gaat wisselen. Leander Dendoncker krijgt rust en het is afwachten hoe de pijn bij Kara Mbodj evolueert. 

Anderlecht toch nog favoriet

Paars-wit blijft, ondanks zijn traditionele moeilijkheden op Kortrijk, favoriet voor het duel. Een gokje van 60 euro op de Brusselaars levert 105 euro op. Met Kortrijk kan u alvast meer winst opstrijken. Eenzelfde inzet op de West-Vlamingen levert 260 euro op.

Meer nieuws

Beker van België