fraEintracht Frankfurt
VfL Bochum
0-1
0-2
0-3
Datum: 21/04/2007 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Commerzbank Arena
Stuttgart of Bayern zal titel mogen vergeten
Philippe Crols
| 0 reacties
Stuttgart of Bayern zal titel mogen vergeten
Foto: © SC

Na het bekervoetbal van afgelopen week is het opnieuw tijd voor de Duitse teams om zich te focussen op de competitie. En dat is nodig ook, want er is vrijwel nog niets beslist in de Bundesliga. Dit weekend mag een team allicht zijn titelambities definitief opbergen. Bayern trekt namelijk naar Stuttgart. Onderaan is Frankfurt-Bochum een interessant duel.

Maar beginnen doen we deze voorbeschouwing met Stuttgart-Bayern. Stuttgart ging in de heenwedstrijd nipt de boot in en wil uiteraard sportieve revanche nemen. Bayern en Stuttgart tellen respectievelijk zes en vier punten minder dan leider Schalke. Winst is dus voor beide partijen een must, want anders is het definitief over en out betreffende de titel. Schalke 04 kan hoedanook profiteren van de topper tussen de twee concurrenten. Het ontvangt in eigen huis Cottbus. Dat is een ploeg dat sinds vorige week toch wel min of meer zeker is van het behoud. Cottbus staat op dit moment zevende.

Schalke kan sinds vorige week ook terug rekenen op Lincoln en dat scheelt toch wel wat. De vierde titelkandidaat kan vrijdag al de rest onder druk zetten. Het neemt het in eigen huis op tegen Alemannia Aachen. Voor Aachen ook een zeer belangrijke partij, want de neo-eersteklasser is na twee verliespartijen op rij weer in degradatiegevaar terechtgekomen. Bremen kan bij winst op vrijdag tijdelijk leider worden.

Onderaan staat er uiteraard weer een zespuntenduel op het programma. Frankfurt is twaalfde met 34 punten en krijgt Bochum, dertiende met 33 punten, over de vloer. Als u weet dat de zestiende dertig punten heeft weet u dat een overwinning voor de nodige ademruimte kan zorgen. Verlies betekent dan weer een zeer warm slot van de competitie. Frankfurt pakte vorige week al de drie punten in een degradatieduel met Bielefeld terwijl Bochum een voorsprong weggaf tegen HBSC. Voor Borussia Mönchengladbach is het deze week de wedstrijd van de laatste kans. Met nog vijf speeldagen te gaan is het zeven punten verwijderd van een veilige plaats en dus is winnen noodzakelijk. Dat moet dan gebeuren tegen Hannover. Een ploeg die ook nog niet helemaal zeker is van het behoud. Het telt 35 punten.

Ook Dortmund is nog niet helemaal zeker van het behoud. Het staat pas vijftiende en dus is het opletten geblazen in Berlijn. HBSC ontsnapte vorige week aan degradatiezorgen door een achterstand op te halen in Bochum. Wolfsburg en Bielefeld hebben wel nog degradatiezorgen. Wolfsburg telt 35 punten, Bielefeld heeft er dertig minder en staat op een degradatieplaats. Wie ook nog op een degradatieplaats staat is Mainz. Na drie nederlagen op een rij is de goede terugronde al weer bijna vergeten. In Hamburg moeten punten geoogst worden of het wordt heel moeilijk. Ten slotte is er ook nog het duel der sub-toppers. Leverkusen, zesde, ontvangt het nummer vijf Nürnberg.

Meer nieuws