Datum: 06/02/2016 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: City of Manchester Stadium
De miljoenen van The Citizens tegen de wilskracht van The Foxes
Caroline Tonnelier
| 0 reacties

Voorbeschouwing op de topper Manchester City - Leicester City

De miljoenen van The Citizens tegen de wilskracht van The Foxes

Zaterdag staan de nummers één en twee in de Premier League tegenover elkaar. De miljoenen van Manchester City tegen de moed van Leicester City. Kunnen Vardy, Mahrez en co de droom verder voeden?

Manchester City: de wil om het spel te maken

De mannen van Pellegrini houden van het leer aan hun voeten. Ze laten de bal graag roteren en kiezen voor een geduldige opbouw. Via de flanken zoekt City de cross, ofwel probeert men het gewoon via het centrum. Met één-tweetjes proberen de middenvelders de verdediging van de tegenstander open te breken. 

Yaya Touré kent dat spelletje natuurlijk nog van bij Barcelona en ook David Silva voelt zich in zijn sas in deze tactiek. Pellegrini rekent zaterdag op hen, want de coach kampt met heel wat blessurezorgen. Zo moet hij onder meer De Bruyne, Navas, Kompany, Nasri en Bony missen. Hij recupereert wel Delph. 

Pellegrini zal dus moeten puzzelen om zijn elftal samen te stellen. Een 4-4-2 met Fernandinho (of Fernando of Delph) en Touré in de as en Sterling en Silva op de flanken is een van de opties. Aguëro zou in de spits dan opnieuw het gezelschap krijgen van de jonge Iheanacho. Een alternatief is een 4-2-3-1 met Fernandinho en Fernando in een defensieve rol en met Touré op 10. Aguëro zou dan de enige spits worden. 

Leicester City: snelheid van uitvoering

The Foxes van Ranier zijn geen verrassing meer: Leicester City mag zich intussen een echte titelkandidaat noemen. Met het magische duo Vardy-Mahrez, een nachtmerrie voor elke Engelse verdediging, heeft de huidige koploper een ongeziene slagkracht in huis. 

Dat is echter niet alles. Op het middenveld zijn Kante en Drinkwater (what's in a name) de waterdragers. Ook Albrighton knapt op de linkerflank heel wat werk op, meer dan Mahrez op rechts. Als de ploeg van Ranieri helemaal bovenaan de rangschikking staat, is dat omdat Leicester niets te verliezen heeft en elke wedstrijd met dezelfde inzet aanvangt. 

Het wordt gevaarlijk voor Manchester City, want met hun focus op balbezit zijn ze kwetsbaar tegenover de snelheid van Leicester op de counter. In één pas, zoals tegen Liverpool, kan Vardy opduiken in de rechthoek en het afmaken.  

Verdedigende kwetsbaarheid, maar wat een aanvalsgeweld! 

De kans dat het zaterdag 0-0 wordt, lijkt erg klein. De twee ploegen moeten het vooral van hun offensieve kwaliteiten hebben. Manchester City en Leicester beschikken over de beste en op één na beste aanval van de Premier League. Achteraan zit het echter minder stevig in elkaar, met 26 tegendoelpunten (Leicester) en 23 (City). 

City heeft het moeilijk om de afwezigheid van aanvoerder Kompany op te vangen. Otamendi is wel gegroeid, maar Demichelis is minder secuur. Bij The Foxes moeten Wes Morgan en Robert Huth het vooral van hun ervaring hebben en minder van hun snelheid. Al doet Leicester het momenteel verdedigend wel goed: in de laatste zeven matchen slikten ze slechts twee tegendoelpunten. 

Met scoremachines als Vardy (18) en Aguëro (13) wordt het moeilijk om de nul te houden voor beide ploegen. Spektakel lijkt dan ook gegarandeerd op zaterdagmiddag vanaf 13u45. 

Meer nieuws