nicNice
nanNancy
Datum: 09/12/2006 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade Municipal du Ray
Tegen beter weten in
Ruben Claesen
| 0 reacties
Tegen beter weten in
Foto: © SC

Met veertien punten voorsprong lijkt Olympique Lyon op weg naar haar zesde titel op rij; voor wat spanning rest ons dus nog maar alleen de strijd om de Europese plaatsen en de degradatiezone, en dan is het verbluffend om te zien dat alles nog erg dicht bij elkaar ligt.
 
Vanavond wordt de speeldag geopend door Toulouse – Lens. Toulouse heeft, na een erg goede start, enkele plaatsen moeten prijsgeven en staat nu veilig in de middenmoot, op de negende plaats. Elie Baup wil zijn ploeg dus graag zien stunten tegen de nummer twee uit de stand, maar dan zonder Emana en Dieuze (geschorst), Robic en Bonnet (geblesseerd). Jérémy Mathieu is wel weer terug beschikbaar. Bij de bezoekers is Aruna Dindane weer honderd procent, maar is middenvelder Nenad Kovacevic wel geschorst.
 
Altijd een mooie affiche is die tussen Marseille (8) en Monaco (16), ondanks de mindere klassering van beide ploegen. Marseille haspelde zoals u weet een goede start af, maar klapte vervolgens in elkaar en kon amper winnen. Lichtpunt is misschien het wederoptreden van Djibril Cissé, die na maandenlange afwezigheid op de bank mag plaatsnemen. Ook Monaco was niet goed bezig, maar lijkt zich beetje bij beetje te herstellen van haar rampzalige start, waarin het zelfs enkele weken op de laatste plaats stond.
 
Sochaux is een verrassing om bovenin het klassement te vinden. Les Lionceaux staan knap gedeeld derde en wil die plaats natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. Vanavond moet het dan winnen in Valenciennes, die naar een sterke en onverwachte goede start teruggezakt zijn tot de vijftiende plaats.
 
AS Nancy-Lorraine is het team van Tosin Dosunmu, die meer en meer overbodig lijkt te worden. Ook Nancy heeft, net als Sochaux, een prima campagne achter de rug. Met een zesde plaats overstijgt het de stoutste verwachtingen. Tegenstander is Nice, dat ASNL thuis maar al te graag wil overwinnen om de zeventiende plaats zo snel mogelijk acher zich te laten.
 
De situatie in Nantes mag stilletjes aan rampzalig genoemd worden. Met de voorlaatste plaats doet de achtvoudige landskampioen ver beneden de verwachtingen. En ook Christian Wilhelmsson deelt in de malaise: de Zweed zit voor de derde keer op rij niet in de kern van trainer Georges Eo. Vanavond wint het dus best van Le Mans.
 
Ook op zaterdag treffen Lorient en Sedan elkaar, Troyes ontvangt Auxerre en Rennes bezoekt Bordeaux.
 
Ook morgen staan nog twee wedstrijd geprogrammeerd. Lille OSC wil de overwinning op AC Milan verder doortrekken in de competitie, maar moet dan wel Saint-Etienne verslaan. Ten slotte ontvangt kampioen Olympique Lyon de hoofdstedelingen van Paris Saint Germain.

Meer nieuws