Datum: 09/09/2006 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Gerland
Marseille staat voor moeilijke klus
Ruben Claesen
| 0 reacties
Marseille staat voor moeilijke klus
Foto: © SC

Speeldag 5 in de Franse eerste klasse. Na de speelronde van twee weken geleden staan Lyon en Marseille samen aan de leiding met tien op twaalf. Lille, Saint-Etienne en het verrassende Nancy hebben een puntje minder. Onderaan zitten Rennes en Nice in een moeilijke periode, ze konden allebei nog maar één keertje gelijkspelen.
 
Huidige titelhouder Lyon krijgt op zaterdagavond het bezoek van neo-eersteklasser Troyes. Op papier ziet het er alleszins al goed uit voor Lyon, want Troyes kon tot dusver nog maar twee puntjes sprokkelen. Caçapa zal er overigens niet bijzijn. De Brazilaanse centrale verdediger liep een scheur op aan de rechterdijspier op training en zal zes weken onbeschikbaar zijn. Squilacci wordt meer dan waarschijnlijk zijn vervanger.
 
Die andere leider, Marseille, moet op bezoek in het Parc des Princes van PSG, dat ook niet echt goed begon: met vier punten staan de hoofdstedelingen op een gedeelde twaalfde plaats. Franck Ribéry (foto), spelbepaler bij Marseille en in de interland tegen Italië weer een staande ovatie ontvangend, is nuchter: ‘Ook al zijn de PSG-fans supporters van de nationale ploeg, het blijft PSG – Marseille… We kennen de rivaliteit tussen beide ploegen, er zal op het scherpst van de snee gevoetbald worden.’
 
Lille, dat woensdagavond voor de Champions League aan de bak moet op Anderlecht, moet naar Nantes. Ook Nantes begon slecht aan het seizoen met twee op twaalf. Bij Lille zal verdediger Nicolas Plestan extra gemotiveerd zijn, hij tekende vrijdag bij tot 2010.
 
Saint-Etienne, dat met drie zeges op een knappe (gedeelde) tweede plaats staat, is vastberaden een verlengstuk te breiden aan de goeie start. Te beginnen zaterdag op Sedan, dat met slechts twee punten een eerste zege begeert.
 
Ook op zaterdag wordt het uitkijken naar een interessant spitsenduel: Jan Koller (Monaco) moet naar het Auxerre van Luigi Pieroni (foto). De bezoekers zullen het wel zonder Bernardi, Leko, Gakpé en Ruffier moeten doen, ze zijn allemaal geschorst. Vargas, Meriem en Warmuz zijn dan weer geblesseerd. Bij de thuisploeg kunnen aanwinsten Benoît Pedretti en Moussa Ndiaye hun debuut maken.
 
Verder zijn er op zaterdag ook nog Bordeaux – Nice, Rennes - Sochaux, Le Mans – Lorient en Lens – Valenciennes. Op zondag spelen Toulouse en Nancy ook nog tegen elkaar.
    

Meer nieuws