acmAC Milan
genGenoa
1-0
2-0
Datum: 27/01/2008 15:00
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter wacht zware test
Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Inter wacht zware test
Foto: © SC

Op de twintigste speeldag moet leider Inter naar Udine. AS Roma hoopt wat dichterbij te kunnen sluipen, maar daarvoor moeten de Giallorossi wel thuis winnen van Palermo.

Inter zet de meest productieve voorhoede in: Ibrahimovic en Cruz. Op het middenveld raakt Stankovic (foto) wellicht speelklaar, wat niet gezegd kan worden van Maicon: de Braziliaanse rechtsachter haalt de match zo goed als zeker niet.
Udinese kan met de sterkste formatie aantreden: na de late nederlaag tegen Milan is iedereen erop gebrand Inter het vuur aan de schenen te leggen, zoals ook al op de openingsspeeldag van de competitie lukte. De Nerazzurri kwamen toen niet verder dan 1-1.

Totti staat bijna zeker aan de aftrap bij AS Roma, zondag tegen Palermo. Met Mancini en de eindelijk herstelde Taddei op de flanken, spelen de Giallorossi weer met de voorhoede van vorig seizoen. Op het middenveld geen De Rossi: hij zit een schorsingsdag uit. Aquilani (foto) komt wellicht in de basis terecht en achterin vervangt Ferrari de niet-inzetbare Juan.
Palermo draait vierkant de jongste weken. Guidolin probeert het tij te doen keren met een tridente: Amauri en Miccoli worden vergezeld door Cavani. Bresciano en Simplicio vallen uit de ploeg. Kersverse aanwinst Balzaretti wordt nog niet in de wedstrijdkern opgenomen.

Juventus moet zonder Buffon, geblesseerd aan de rug, en Marchionni, minstens een maand out, op zoek naar de drie punten in Livorno. Hun vervangers worden Belardi en wellicht Palladino. Camoranesi start op de bank, maar is nog geen 100%. Zanetti en Nocerino staan weer centraal op het middenveld.
Livorno pakte de jongste weken heel wat punten dankzij Tavano, die eindelijk weer zijn beste vorm lijkt terug te vinden. Zondag wordt hij geflankeerd door Tristan.

AC Milan neemt het in San Siro op tegen Genoa. Kalac vervangt de nog steeds geblesseerde Dida en voorin hoopt Ancelotti dat zijn Braziliaanse driehoek weer spektakel brengt. Seedorf moet wellicht genoegen nemen met een plaats op de bank, ten voordele van Ambrosini.
Genoa gaat met open vizier (3-4-3) de strijd aan. Vanden Borre start wellicht op de bank.

Fiorentina gaat op bezoek bij streekgenoot Empoli. Vieri lijkt stilaan eerste keuze als diepste aanvaller. 'Bobo' wordt geflankeerd door Mutu en Santana.
Empoli moet dringend punten pakken en Malesani wil Fiorentina met een 4-5-1 te lijf, waarbij Pozzi (foto) de rol van spits opneemt. Op het middenveld kan de trainer geen gebruik maken van Marchisio.

Lazio, opnieuw met Mudingayi in de basis, neemt het in Turijn op tegen Torino. De Biancocelesti haalden deze week een grote vis binnen: Rolando Bianchi. Voorlopig start de nieuwkomer nog op de bank.
Tegenstander Torino leek lange tijd in pole te staan voor Bianchi, maar omdat die uiteindelijk richting Rome trok, krijgt de wedstrijd een extra pigment.

De andere wedstrijden van de twintigste speeldag:

Napoli - Cagliari
Parma - Catania
Reggina - Atalanta
Siena - Sampdoria

Meer nieuws