Dortmund helemaal klaar voor Brugge

Borussia Dortmund lijkt helemaal klaar voor de dubbele confrontatie met Club Brugge. De ploeg van Matthias Sammer, nochtans geplaagd door een hoge blessurelast, vernederde VfL Wolfsburg met 4-0. Onder impuls van een erg sterke Rosicky, die de eerste twee doelpunten (24' & 51') voor zijn rekening nam, speelde Dortmund een knappe wedstrijd. In de slotfase pikten ook nog Amoroso (74') en Koller (87') hun goaltje mee. Zowel Conceicao als nieuwste aanwinst Bergdølmo begonnen aan de partij in het omgebouwde Westfalenstadion, dat meteen een recordaantal toeschouwers (72.000) mocht noteren.

Ook Kaiserslautern boekte zijn eerste overwinning van het seizoen. De jongens van Erik Gerets versloegen in een erg aangename wedstrijd 1.FC Köln met 1-2. Lautern had in de eerste helft licht overwicht, maar kwam toch op achterstand nadat Marius Ebbers een fout van Alexander Knavs afstrafte (37'). Nog geen twee minuten later stond de stand echter opnieuw in evenwicht door een kopbaldoelpunt van Miro Klose, tot dan goed bewaakt door Carsten Cullmann. In de tweede helft ging Köln meer drukken, wat resulteerde in een strafschop (55' door kapitein Lottner, gepakt door Lautern-doelman Wiese), een bal tegen de paal en een tweede gele kaart voor Wiese (65', noodrem). Het was echter Kaiserslautern dat via een afstandsschot van Grammozis de winnende treffer maakte. Bij Lautern kreeg onze landgenoot Stijn Vreven voor de tweede week op rij een gele kaart. Door deze zege werken Gerets & co de drie verkregen strafpunten aftrek (wegens problemen ivm de licentie) weg en telt Lautern nu net zoals Köln nul punten.

Hannover 96 zorgde ei zo na voor de verrassing van de tweede speeldag. Het leidde bij de rust met 3-1 tegen Bayern München, maar moest in de slotminuut alsnog de zege uit handen geven (eindstand 3-3). Het is al van 1986 geleden dat Bayern München nog eens kon winnen in Hannover.

Schalke 04 speelde voor de tweede keer op rij gelijk: bij 1860 München werd het 1-1. Schalke, met de uitblinker van vorige week Hamit Altintop verrassend op de bank, kwam in de 19e minuut op achterstand na een doelpunt van Schroth, maar de Uruguayaan Dario Rodriguez kon na geflater in de 1860-verdediging simpel de gelijkmaker binnenschuiven. Bij Schalke was Nico van Kerckhoven de enige Belg die in actie kwam. Altintop kwam 20 minuten voor tijd op het veld voor een zwakke Ebbe Sand, en draaide een vrije trap met de wreef bijna in doel.

Bij Borussia Mönchengladbach, dat tegen Werder Bremen eveneens 1-1 gelijkspeelde, maakte Joris Van Hout een geslaagd wederoptreden. De Belg, die sinds december vorig jaar door een blessure niet meer aan spelen toe kwam, viel in de 70e minuut in en scoorde tien minuten later de gelijkmaker. Een kwartier daarvoor had Ailton vanop de stip voor Bremen de score geopend.

Ook de overige twee wedstrijden eindigden op een gelijkspel: Hamburg speelde 1-1 in Bochum en Freiburg raakte thuis niet voorbij Rostock (2-2). Morgen staan Frankfurt-Leverkusen en Stuttgart-Hertha nog op het programma.