Lautern wil in Köln minscore uitwissen

Lautern wil in Köln minscore uitwissen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de tweede speeldag in de Bundesliga neemt het Kaiserslautern van Erik Gerets het op tegen neo-eersteklasser 1.FC Köln. De “Rote Teufel” rekenen op een uitzege om hun drie minpunten uit de tabel te wissen. Lautern moest namelijk met drie punten aftrek aan het seizoen beginnen wegens onregelmatigheden in verband met de licentie. Door de nederlaag van vorige week tegen 1860 München staat Kaiserslautern dus nog steeds met die –3 onderaan de rangschikking. Köln wacht ook nog steeds op zijn eerste punten sinds de terugkeer bij de Duitse elite. Vorige week werd met 0-1 verloren in Mönchengladbach. De jongens uit de “Domstadt” moeten het echter zonder middenvelder Voigt (geschorst) en verdedigers Sichone (eveneens geschorst) en Cichon (revalidatie) stellen. Bij Kaiserslautern ontbreken Sforza (gescheurde achilles), Ramzy (gescheurde kruisband) en Tchato (geschorst).

Schalke gaat bij 1860 München op zoek naar zijn eerste zege van het seizoen. Zoals gewoonlijk ligt bij de “Knappen” echter alweer een groot aantal spelers in de lappenmand. Vooral in de verdediging is Schalke door de blessures van Varela, van Hoogdalem, Oude Kamphuis en Alcides fel verzwakt. Ook Böhme en Djordjevic ontbreken wegens blessure. Bovendien moet Gerald Asamoah wegens zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Dortmund twee speeldagen aan de kant blijven. Mogelijk keert Emile Mpenza na zijn (zoveelste) blessure wel in de ploeg terug. Ook wordt het uitkijken of de jonge Turk Hamit Altintop zijn beresterke prestatie van vorige week (toen hij twee doelpunten maakte) kan bevestigen.

Bayern München moet op bezoek bij Hannover, dat na een ruime 0-3-overwinning in Hamburg ietwat verrassend op de tweede plaats staat. Bij de landskampioen is de nieuwe grote aanwinst Roy Makaay nog niet speelgerechtigd. Bayern moet het verder ook zonder Zickler (scheenbeenbreuk), Santa Cruz (revalidatie) en Demichelis doen. Hannover kan dan weer geen beroep doen op Schneider, Diouf en Schröter.Borussia Dortmund, tegenstander van Club Brugge in de derde voorronde van de Champions League, krijgt Wolfsburg over de vloer. Zoals bekend moet Dortmund – vooral in het verdedigende compartiment – een rist spelers missen: Demel, Metzelder, Frings, Evanilson und Kehl. Bovendien is ook de inzetbaarheid van spelmaker Tomasz Rosicky nog niet helemaal zeker. De jonge Tsjech had het na de wedstrijd tegen Schalke over last in de adductoren. Om het spelerstekort enigzins op te vangen, hebben de Borussen na Flavio Conceicao (op huurbasis overgekomen van Real Madrid) nu ook de Noor Andre Bergdølmo binnengehaald. Bergdølmo, totnogtoe spelend bij Ajax Amsterdam, tekende in Dortmund een contract voor twee jaar.

De overige zaterdagwedstrijden zijn Freiburg – Hansa Rostock, Werder Bremen – Mönchengladbach en Bochum – Hamburg. Zondag trekt Leverkusen naar Frankfurt en ontvangt Stuttgart het Hertha Berlijn van Bart Goor.

ZATERDAG, 15.30
Bochum - Hamburg
Hannover - Bayern München
Werder Bremen - Mönchengladbach
Dortmund - Wolfsburg
1860 München - Schalke 04
Freiburg - Rostock
Köln - Kaiserslautern

ZONDAG, 17.30
Frankfurt - Leverkusen
Stuttgart - Hertha Berlijn
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties