Landskampioen wint van vice-kampioen

Landskampioen Austria Wien heeft vanavond met 1-3 gewonnen op het veld van vice-kampioen Grazer AK. Door deze zege blijft de ploeg van Joachim Löw tweede in de stand. Het breidt nu zijn voorsprong op Grazer tot 5 punten uit in de stand. Voor GAK dateert de laatste winst nu al van 17 augustus toen het FC Kärnten met 5-1 terug naar huis stuurde.

De hoofdrol in deze wedstrijd was weggelegd voor scheidsrechter Einwaller. Na 15 minuten scoorde Sigurd Rushfeldt de 0-1 uit een positie die verdacht veel naar buitenspel rook. Verder mocht een Austria-speler ook een keer 'hands' begaan in het eigen strafschopgebied. Na de pauze kwam Austria op een veiligere 0-2 voorsprong. Het doelpunt werd in de 63ste minuut gescoord, ook ditmaal was Rushfeldt de doelpuntenmaker. 2 Minuten later bracht Kollmann echter opnieuw spanning in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te scoren. In de 71ste minuut wist oud-gediende Radoslaw Gilewicz de wedstrijd echter te beslissen in het voordeel van Austria. 1-3, wat ook meteen de eindstand werd. Voor Austria was het pas de eerste uitzege in het lopende seizoen.

Leider Rapid won met 1-2 bij Casino Bregenz. Geen nieuwe stunt dus voor de club van Regi Van Acker. Doelpuntenmakers voor Rapid waren Hofmann en Wallner. Gunther Schepens scoorde alsnog een aansluitingstreffer maar dat mocht niet meer baten.