Speeldag 11: geen wijzigingen aan de top

Geen wijzigingen aan de top dit weekend, Arsenal, Chelsea en Manchester Utd wonnen hun wedstrijden. Nummer vier Birmingham verloor, maar blijft vierde omdat ook Fulham verloor. Voor die vierde plaats lijkt het spannend te worden. Zeven ploegen staan binnen drie punten.
Achteraan haalt Leicester Blackburn bij nadat het onderlinge duel werd gewonnen. Beide ploegen staan nu gelijk laatste, samen met Leeds, en één punt achter Wolves, die beiden verloren.

Leider Arsenal heeft vlot gewonnen in Leeds. De doelpunten waren van Henry, Pires, nogmaals Henry en Gilberto. Smith redde de eer voor Leeds en bracht de eindstand op 1-4. De Gunners blijven zo al elf wedstrijden op rij ongeslagen in de nieuwe competitie.

De Roemeen Mutu bezorgde Chelsea een zege op verplaatsing. 0-1 werd het tegen Everton. Everton had de beste kansen, en was heel dreigend via Rooney, maar toch ging Chelsea met de drie punten lopen.

De derde uit de stand, Manchester United, hield de drie punten vlot thuis. Forlan bracht United voor tegen Portsmouth. De Mancunians haalden niet hun beste niveau, maar invaller Christian Ronaldo zorgde voor de 2-0 en aanvoerder roy Keane legde de eindstand vast op 3-0.

Newcastle moest tegen Aston Villa vrede nemen met een gelijkspel. Robert bracht de Magpies op gelijke hoogte nadat Dublin Villa had voorgebracht. Twintig minuten voor tijd werd Gavin Rae (Aston Villa) met rood van het veld gestuurd. Doelman Sörensen stopte nog een strafschop van Shearer.

Robbie Fowler scoorde zijn vierde doelpunt voor Manchester city, zijn eerste pas dit seizoen in de Premier League. Al na vier minuten bracht hij City voor op het veld van Southampton. Vijf minuten voor tijd maakte Wanchope er 0-2 van.

Tottenham-Bolton eindigde op 0-1, een doelpunt van Nolan. De bezoekers hadden voor het doelpunt al twee keer het doelhout geraakt. Ze domineerden de hele partij.

Middlesbrough behaalde een broodnodige zege tegen Wolves. In het laatste kwartier scoorden Mendieta an Juninho. Wolves zag Alex Rae nog met rood van het veld gestuurd worden.

Liverpool speelde op het veld van Fulham. Na doelpunten van Heskey voor Liverpool en Saha voor Fulham bleef het lang 1-1. Liverpool speelde niet overtuigend, maar de inbreng van Sinama-Pongolle bracht de redding. Vlak voor tijd mocht Danny Murphy een strafschop nemen nadat er een overtreding werd begaan op Pongolle. Murphy stuurde doelman Crossley naar de verkeerde hoek en bracht zo Liverpool 1-2 voor. Luis Boa Morte kreeg nog rood voor een fout op Ponogolle. Liverpool behaalde zo zijn derde zege op rij.

Leicester-Blackburn eindigde op 2-0. Bent en Howey scoorden de doelpunten nadat Cole al enkele mooie kansen had gekregen voor Blackburn.

Op maandag speelden Birmingham en Charlton nog tegen elkaar. Birmingham verloor op eigen veld met 1-2. Matt Holland scoorde beide goals voor de bezoekers.