Toppers laten zich niet verrassen

De topploegen hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Coppa Italia. Voor Inter kostte dat bloed, zweet en tranen.
Gisteren al won Perugia met 3-0 van Chievo en dat volstond ruim om de kleine 2-1 nederlaag van de heenwedstrijd goed te maken.
Vandaag plaatsten Parma, Lazio, Roma zich ook: Parma verloor met 0-1 van Venezia maar had de heenwedstrijd in het Stadio Bentegodi met 0-2 gewonnen. Ook de 2 Romeinse ploegen bekeren verder.
Lazio won dankzij een doelpunt van Liverani met het kleinste verschil van Modena. Na de 0-2 uit de heenwedstrijd bleek dit ruim genoeg voor plaatsing.
AS Roma had het niet zo gemakkelijk met Serie B-club Palermo: na de 1-0 uit de heenwedstrijd was alles te herdoen na een treffer van Pepe voor de Sicilianen na 30 minuten. Tommasi en Delvecchio zetten de scheve situatie nog recht in de tweede helft.
Inter had de heenwedstrijd tegen het bescheiden Reggina slechts met 2-1 gewonnen en kwam 7 minuten voor rust op achterstand na een doelpunt van Leon. Reggina virtueel geplaatst maar het verloor nog voor rust Giacchetta met rood. In de 2e helft hield Reggina stand tot 3 minuten in de toegevoegde tijd: Belardi scoorde toen tegen zijn eigen ploeg, een bijzonder pijnlijk moment voor heel Reggina en Belardi. Inter dus door naar de kwartfinales.
Juventus en Milan kunnen zich morgen ook plaatsen: Milan won de heenwedstrijd in Genua tegen Sampdoria met 0-1, Juve haalde het met 1-2 bij Siena.