'We gingen met z'n vieren in de fout'

'We gingen met z'n vieren in de fout'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na afloop van het verloren Amstel Cupduel met FC Twente (1-0) was de teleurstelling en het onbegrip groot bij Ajax 2. De foute en fatale spelhervatting waarmee scheidsrechter Hugo Luijten in de 74ste minuut weer begon, zette kwaad bloed. Twente scoorde namelijk uit de hoekschop, die eigenlijk een ingooi had moeten zijn. 'Onbegrijpelijk', oordeelde Ajax-coach John van 't Schip, die geweigerd werd in de arbiterskleedkamer verhaal te halen. 'Je moet natuurlijk wel onthouden wanneer en hoe je de wedstrijd onderbreekt', merkte de voormalige trainer van FC Twente voor de camera's van SBS6 terecht op.

Luijten toonde zich schuldbewust maar van een excuus voor de arbitrale blunder was nauwelijks sprake. 'De beelden tonen dat inderdaad aan. Maar we hebben in de kleedkamer met z'n vieren overlegd hoe we het spel moesten hervatten. We zijn dus met z'n vieren de fout in gegaan', aldus Luijten.

Van 't Schip wist nog niet of Ajax actie gaat ondernemen tegen Luijten. 'We hebben capabele mensen voor dat soort gevallen in dienst. We zullen zien wat en of je daar iets tegen kunt doen. Ik zou het op het moment niet weten.'
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties