Feyenoord wint, AZ slechts gelijk

Niet alle ploegen kwawen echter in actie, de weergoden gooiden roet in het eten. Maar een groot deel van de wedstrijden gingen wel degelijk door.

NEC - Feyenoord 1-2

NEC ontving in eigen huis Feyenoord, op een heel zwaar veld trok de thuisploeg aan het kortste eind. NEC kwam wel op voorsprong, de nieuwe Poolse aanvaller Niedzielan zette NEC op voorsprong. Alles leek erop dat Feyenoord opnieuw met lege handen zou mogen richting Rotterdam zou trekken. Niets was minder waar, een vroeg doelpunt van Kuijt en de winnende treffer van Buffel bezorgden Feyenoord de drie punten. Zo won Feyenoord met 1-2 op het veld van NEC, het spel was nog niet denderend maar de Rotterdamse toonden opnieuw vechtlust.

AZ - Willem II 0-0

AZ kwam op eigen veld niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Willem II. Bij de bezoekers uit Tilburg is het erg onrustig, toch slaagde Willem II erin om een punt mee te pakken richting Tilburg. Het veld lag er zo slecht bij dat voetballen echt onmogelijk werd. Door dit gelijke spel verliest AZ zijn derde plaats aan Feyenoord.

FC Utrecht - RBC 0-1

FC Utrecht kloppen in een thuiswedstrijd is voor iedere club een zeer moeilijke opgave. RBC slaagde er toch in om Utrecht in eigen huis te vloeren. Utrecht wou nochtans na de nederlaag van afgelopen zondag op het veld van Utrecht iets rechtzetten voor eigen publiek. Jammergenoeg dacht Molenaar daar anders over, hij zette zijn ploeg vijf minuten voor tijd op voorsprong. Door deze nederlaag komt er een einde aan de reeks van thuisoverwinningen van Utrecht. RBC blijft het met bescheiden middelen zeer goed doen.

PSV - FC Zwolle 5-1

Deze wedstrijd is nooit een echte wedstrijd geweest. Na een half uur stond de thuisploeg al op een 3-1 voorsprong. Hierna vonden de Eindhovenaren het welletjes geweest en werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. De eerste drie doelpunten van de thuisploeg vielen in een tijdsbestek van tien minuten. Het was centrale verdediger Colin die de score opende, de Jong en Vennegoor zorgden voor de respectievelijk 2 en 3-0. De Ridder prikte vlak voor rust nog wel even terug: 3-1.
Ook na rust had PSV geen enkel probleem. Vennegoor zorgde met zijn tweede doelpunt van de avond voor de 4-1, even later mocht Vonlanthen zijn eerste doelpunt voor PSV scoren: 5-1. Kezman maakte in de tweede helft zijn heroptreden. Door de zege komt PSV gelijk met Ajax dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

NAC - FC Groningen stopgezet

De wedstrijd tussen NAC en Groningen werd al na 18 minuten stilgelegd. Scheidsrechter René Temmink besloot toen dat verderspelen vanwege de hevige sneeuwval niet zinvol meer was.

Twente - Vitesse 0-0

Deze wedstrijd eindigde in een scoreloos gelijkspel. In vergelijking met vorig weekend zagen we een heel ander Vitesse aan het werk. Vitesse was in de eerste helft zeker de evenknie van de thuisploeg en het kwam een aantal keer gevaarlijk opzetten via Rink. Twente kon hier oorspronkelijk weinig tegenover stellen.
Na rust nam de druk van de thuisploeg wel toe. De tegenaanvallen van Vitesse waren echter heel gevaarlijk en vaak moesten alle zeilen bijgezet worden om een doelpunt te vermijden. In de slotfase kwamen de bezoekers wel goed weg. N'kufo kreeg een paar goede kansen voor de Tukkers maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een verdiend gelijkspel.

Volendam - RKC 0-4

RKC heeft voor het eerst in elf duels weer is kunnen winnen. De bezoekers wonnen makkelijk met 0-4 bij FC Volendam. Bij rust was de score nochtans 0-0 maar vlak na rust werd het verschil gemaakt door de ploeg uit Waalwijk. In de 47ste minuut was het Yuri Cornelisse die de score kon openen. In de 55ste minuut verdubbelde Said Boutahar het verschil. In de slotfase vergrootten Robert Fuchs en invaller Iwan Redan de score tot 0-4. RKC lijkt voorlopig weer in iets veiligere schoentjes te staan. Voor Volendam wordt het nu echt wel is tijd om punten te pakken.