Speelt Kanu volgend seizoen bij Ajax ?

Speelt Kanu volgend seizoen bij Ajax ?
Foto: © SC

De Nigeriaanse aanvaller Nwankwo Kanu zou aan het eind van dit seizoen wel eens kunnen terugkeren bij het Nederlandse Ajax Amsterdam. Het is al langer geen geheim dat Ajax-trainer Ronald Koeman grote bewondering heeft voor de grote Nigeriaanse aanvaller.

Kanu kan rekenen op veel belangstelling van verschillende clubs, maar het probleem zit hem eerder bij zijn huidige werkgever. Het Engelse Arsenal wil hem niet laten vertrekken, nochtans komt Kanu zeer weinig aan spelen toe. Arsenal-manager Wenger heeft altijd gezegd dat Kanu een zeer belangrijke rol heeft bij de Londense club. Hij wordt door de Franse sportieve baas van Arsenal veel gebruikt als joker. Kanu is deze rol echt beu, vooral het feit dat hij veel op de bank zit is er teveel aan bij de Nigeriaan.

Ajax zou Kanu graag volgende zomer inlijven, de Amsterdamse club beschikt wel over twee goeie aanvallers met name Sonck en Ibrahimovic. Beide aanvallers bij de Amsterdammers lijken zeer blessuregevoelig te zijn. Bijkomend feit is ook dat de kans dat Ibrahimovic vertrekt na dit seizoen zeer groot is. De Zweed wou een verbeterd contract maar heeft dit nog steeds niet gekregen.

Ajax is nu volop aan het onderzoeken of de mogelijkheid bestaat om Kanu naar de Arena te halen. De Nigeriaan wil meer spelen, dus Ajax lijkt wel een goede optie te zijn voor de spits. De vraag blijft of Arsenal hun aanvaller zomaar laat vertrekken. In het verleden hield de Londense club het been stijf zodat Kanu niet kon vertrekken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties