UEFA Top 50: plaatsen 50-43

UEFA Top 50: plaatsen 50-43
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eerder gaven we jullie al de spelers die maar net de UEFA Top 50 van de beste Europese spelers ooit misten. Vandaag is het tijd voor het grote werk, de nummers 50 tot 43!

50. Alessandro Costacurta (Italië - 42511 stemmen)
Costacurta haalde maar net de top 50. De Italiaanse verdediger is ondertussen al 37 jaar oud, maar wel nog steeds actief bij AC Milan. De mooiste momenten uit zijn carrière waren wellicht de verschillende Champions League finales met Milan en het bereiken van de wereldbekerfinale in 1994.

49. Alessandro Del Piero (Italië - 43277 stemmen)
Ook op plaats 49 bevindt zich nog een Alessandro. Zijn eerste seizoen bij Juventus was alleszins al meteen indrukwekkend, want de Italiaan scoorde een hattrick tegen Parma. In 1995/1996 bekroonde hij een prachtig seizoen met de eindwinst in de Champions League.

48. José Santamaria (Uruguay/Spanje - 43690 stemmen)
José Emilio Santamaria Iglesias werd geboren in het verre Uruguay. Toch speelde de man een hoop wedstrijden in Europa, want nadat hij een tijd deel uitmaakte van het superteam van Real Madrid (dat in de jaren 50 en 60 een hoop Europacups binnenhaalde) speelde hij ook 16 interlands voor Spanje. Na zijn spelerscarrière werd hij coach bij onder andere Espanyol en Barcelona.

47. Alessandro Nesta (Italië)
Opnieuw een Alessandro! Nesta, nog steeds een vaste waarde bij AC Milan, strandde op een 47e plaats.

46. Gary Lineker (Engeland - 44787 stemmen)
Gary Lineker is wellicht één van Engelands beste spelers ooit. Met zijn 48 interlandgoals moet hij enkel Bobby Charlton vooraf laten gaan, terwijl die een pak meer interlands speelde. Lineker was actief bij Leicester City, Everton, Barcelona en Tottenham Hotspur. Na zijn carrière trok hij ook nog naar Japan. Eén van de mooiste momenten uit zijn carrière was de match met Barcelona tegen Real Madrid, waarin hij een hattrick maakte.

45. Valentin Ivanov (Sovjetunie - 46002 stemmen)
Valentin Ivanov, geboren in 1934, kende een heel mooie carrière. De Sovjet speelde dan wel enkel bij Torpedo Moskou, toch wist hij er 124 goals te scoren in 287 wedstrijden. Zijn mooiste triomfen behaalde hij met het nationale team van de Sovjetunie. Met 26 goals in 59 wedstrijden was hij in zijn tijd recordhouder. Op de Olympische Spelen in 1956 won hij met zijn land de gouden medaille, terwijl hij op het allereerste EK in 1960 twee belangrijke goals maakte in de halve finale tegen Tsjechoslowakije. Uiteindelijk won de Sovjetunie het EK dan ook.

44. Ruud Van Nistelrooy (Nederland - 47398 stemmen)
Ook al is Van Nistelrooy nog lang niet uitgevoetbald, toch mag de Nederlander zich nu al bij de top 50 van de beste Europese voetballers ooit scharen. De carrière van deze goaltjesgetter begon bij FC Den Bosch, waarna hij naar PSV Eindhoven vertrok. Daar behaalde hij 2 titels, alvorens hij naar Manchester United vertrok. Na een jaar blessure groeide hij uit tot één van de belangrijkste spelers bij Man U. In zijn eerste twee seizoenen scoorde hij respectievelijk 24 en 25 keer in de Engelse competitie. Hij haalde ondertussen ook al het Engelse kampioenschap binnen, maar het blijft voorlopig wel wachten op een internationale prijs.

43. Stanley Matthews (Engeland - 47915 stemmen)
Stoke City en Blackpool FC mogen vandaag de dag dan niet meer echt grote clubs zijn, in 1956 beschikten ze toch over Europa's beste voetballer: Stanley Matthews. Deze Engelsman was namelijk de eerste die de prijs van Europese voetballer van het jaar binnenhaalde. Zijn mooiste moment was in 1953, toen hij met Blackpool de toen al legendarische FA Cup binnenrijfde. In de finale klopte Blackpool toen Wolverhampton met 4-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties