Chelsea wint na boeiende slotfase

Chelsea heeft vanmiddag de Blackburn Rovers geklopt na een boeiende slotfase. Tot 5 minuten voor tijd stond het nog 1-2 voor de ploeg van de Rus Abramovic, maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk op 2-3.

De wedstrijd begon slecht voor Chelsea, want na nog geen 3 minuten spelen scoorde Garry Flitcroft de 1-0 voor Blackburn. Chelsea was echter niet aangeslagen en kwam 20 minuten later terug via Frank Lampard. Tien minuten later klom Chelsea op voorsprong, nadat Frank Lampard zijn tweede van de middag gescoord had.

Blackburn ging na de rust op zoek naar de gelijkmaker, maar moest toezien hoe een goal van Gallagher werd afgekeurd wegens buitenspel. 3 minuten voor tijd was het dan toch raak: diezelfde Gallagher scoorde de 2-2 en leek zo Blackburn een punt te bezorgen. Maar het mocht niet zijn, want nog geen 90 seconden later had de jonge Glen Johnson al weer de 2-3 gescoord. Chelsea behoudt zo de aansluiting met Arsenal en Manchester United.