Portugese topper eindigt onbeslist

FC Porto heeft een nieuwe stap gezet richting landstitel. zaterdagavond behaalde Porto namelijk een 1-1 gelijkspel tegen tegen eerste achtervolger Sporting Lissabon. Sporting's achterstand op de landskampioen bedraagt op dit ogenblik vijf punten en ze zijn er dus niet in geslaagd iets van deze achterstand af te prutsen. Deze onderlinge confrontatie was de laatste van het huidige seizoen en nu moet Sporting dus gaan hopen op de hulp van andere ploegen om Porto te kunnen bijbenen.

Porto kwam reeds vroeg op voorsprong toen Jorge Costa een vrije trap van Deco kon binnenkoppen. Sporting besefte dat het snel iets moest doen aan die vroege achterstand en verhoogde al snel de pressing op de verdediging van Porto. Na 36 minuten kreeg Sporting dan toch een uitstekende mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen toen Vitor Baia, Liedson neerhaalde binnen het elfmetergebied. Fabio Rochemback faalde er echter in deze strafschop te verzilveren en knalde de bal tegen de dwarslat.

Sporting zou later in de wedstrijd nog een penalty versieren, weeral uitgelokt door Liedson. Deze keer werd deze neergehaald door Paulo Ferreira. Sportings Pedro Barbosa nam zijn verantwoordelijkheid en miste niet. Er waren toen nog zo'n 20 minuten te spelen waarin er geen goals meer vielen te zien. Enig opmerkbaar feit was ook de terugkeer van de Roemeense spits Niculae, die na een lange blessure mocht invallen en ei zo na de winnende treffer voor Sporting kon binnenleggen maar zijn schot scheerde de paal. Porto behoudt dus zijn tamelijk veilige voorsprong van vijf punten op de ''Lisbon Lions''.