Helmond Sport pakt derde periodetitel

Dankzij Kristof Aelbrecht pakte Helmond Sport de derde periodetitel en loste het en passant Excelsior af als koploper in de Gouden Gids Divisie.

Helmond Sport dankte de periodetitel aan Kristof Aelbrecht, die een beslissende rol speelde in de 2-0 zege op MVV. De Belgische aanvaller maakte een klein kwartier voor het einde de bevrijdende treffer. In de slotfase bracht Aelbrecht de Helmondse zege in veilige haven.

Excelsior greep naast de derde periodetitel, maar verloor ook de koppositie in de Gouden Gids Divisie aan Helmond Sport. De Kralingers moesten op eigen veld genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel tegen FC Eindhoven, dat door twee goals van Ousmane Sanou een bliksemstart kende. Mounir El Hamdaoui (2) en Salomon Kalou zette Excelsior op koers van de overwinning, totdat in de laatste minuut FC Eindhoven via Özcan Özkaya alsnog langszij kwam.

Sparta Rotterdam verzuimde te profiteren van de halve misstap van de stadsgenoot. De Kasteel-club kwam in de Rijnmond-derby tegen FC Dordrecht niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel (0-0). VVV-Venlo ging op eigen veld stevig onderuit tegen FC Den Bosch (2-5). Het breekpunt was de rode kaart voor de Limburgse verdediger Erik Stock, die kort na rust wegens hands het veld moest verlaten. FC Den Bosch buitte de numerieke meerderheid goed uit en verliet De Koel met drie punten. Berry Powel was met drie doelpunten de grote man bij de Brabanders.

Emmen, dat nog een kans had op de periodetitel, en Haarlem hielden elkaar in evenwicht (1-1). Na de Drentse openingstreffer van Mourad Mghizrat bracht halverwege de tweede helft Haarlem-aanvaller Arturo ten Heuvel de wedstrijd weer in balans. Ook bij Stormvogels Telstar-BV Veendam en TOP Oss-Cambuur Leeuwarden was er geen winnaar (1-1). Go Ahead Eagles was duidelijk te sterk voor Fortuna Sittard, dat pas in de slotfase de eretreffer op het scorebord zette (3-1).