200e doelpunt Baggio!

Tijdens de wedstrijd Parma - Brescia is Roberto Baggio erin geslaagd zijn 200 doelpunt in de Serie A te scoren. Een prachtprestatie waarvoor het hele stadion, ook de thuissupporters, een staande ovatie gaf. In de 74e minuut passeerde 'Divin Codino' Ferrari en met links legde hij de 2-2 eindstand vast. Parma was tweemaal op voorsprong gekomen, via Carbone (5') en Marchionni (60'). Tussendoor had Di Biagio tegengescoord (32').

AS Roma deed een slechte zaak in de strijd om de Scudetto: bij het bescheiden Reggina kwam het niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Als AC Milan vanavond wint in Turijn tegen Juventus lijkt de titelrace gelopen.

Bij Inter blijft het huilen met de pet op: tegen Chievo konden de Nerazzurri niet scoren: 0-0 bleef het en Inter zakt weg naar een 7e plaats in het klassement.

Lazio begon uitstekend tegen Udinese: na 6 minuten stond het al 2-0 voor: in de 5e minuut kopte Muzzi, ex-Udinese, raak en een minuut later deed Inzaghi dat ook. De bezoekers waren niet van slag want Castroman, ex-Lazio, scoorde ook met het hoofd: 2-1 in de 11e minuut. Een mooi begin van de wedstrijd! Udinese ging op zoek naar de gelijkmaker en vond die ook, in de 3e minuut van de blessuretijd: Iaquinta, die net daarvoor voor een leeg doel onbegrijpelijk had gemist, wist met een kopbal een onverhoopt punt mee te pakken uit het Olimpico.

Perugia mag blijven hopen op de redding, nadat het 1-1 gelijkspeelde tegen Modena. Via Vignaroli was Modena op voorsprong geklommen na 18 minuten, maar een strafschop een kwartier voor tijd, leverde via Ze Maria een doelpunt en een punt op voor de Umbriërs. In de slotfase kregen Hubner (Per) en Mayer (Mod) nog rood.

Siena kan weer wat vrijer ademen na een nipte 3-2 thuiswinst tegen Ancona. Enrico Chiesa kon de score openen (22') maar Bucchi stelde 8 minuten later alweer gelijk. Net voor rust leek de wedstrijd gespeeld: in 2 minuten tijd zorgden Vergassola en Taddei voor een veilige voorsprong: 3-1. Na de pauze bracht Rapaic de rode lantaarn terug in de wedstrijd en hoewel ze nog een paar goede kansen kregen, kwamen de mannen van Galeone niet meer langszij.