City wint derby van United

Manchester United lijkt nu dan toch definitief te zijn afgehaakt in de strijd om het kampioenschap in Engeland. De ploeg van Ferguson verloor bij stadsgenoot Manchester City met maar liefst 4-1 en hebben nu een achterstand op rivaal Arsenal van maar liefst twaalf punten, wat onoverbrugbaar lijkt.ManU kwam al na 3 minuten op achterstand na een doelpunt van Robbie Fowler, en rond het half uur legde Macken de bal tegen de netten, onverdiend gezien het spelbeeld.ManU reageerde snel en maakte drie minuten later de aansluitingstreffer via Scholes. Terwijl Ronaldo nog de bal op de lat krulde, viel het doelpunt uiteindelijk aan de andere kant. In de 73ste minuut schoot Sinclair Man City definitief naar de winst. Een doelpunt in blessuretijd van Wright-Phillips maakte de vernedering voor ManU compleet, maar geflatteerd was het zeker.

Ook Aston Villa won vandaag met ruime cijfers. Op het veld van de Wolverhampton won het met 0-4.