Titel in zicht bij Ajax

Ajax kan de titel in de Holland Casino Eredivisie eigenlijk niet meer ontgaan. De koploper profiteerde optimaal van de nederlaag van PSV tegen Feyenoord door Roda JC in eigen huis met 4-2 te verslaan. Lang bleef Roda kansrijk in de ArenA, maar invaller Zlatan Ibrahimovic deed het duel met goed spel in Amsterdams voordeel kantelen.

De Zweedse spits van Ajax was bijna twee maanden uit de roulatie, maar toen hij in de 66ste minuut inviel, leek het alsof hij nooit was weggeweest. Ibrahimovic was niet van de bal te krijgen en gaf in de 81ste minuut de pass waaruit Steven Pienaar, die voor het eerst sinds vijf maanden in het veld stond, de 4-2 eindstand bepaalde.

Ook voor Yannis Anastasiou was het een speciale middag. De Griekse aanvaller, die in de basis begon bij Ajax, speelde tegen de club waar hij enkele maanden geleden vertrok. Anastasiou liet zich daar echter niet door van de wijs brengen. Hij scoorde in de 38ste minuut en in de blessuretijd van de eerste helft. Zijn eerste goal was overigens de vijftigste Eredivisietreffer uit zijn loopbaan. Doordat Nicolae Mitea in de 26ste minuut de score had geopend voor Ajax en Iwan Redan in de 45ste minuut trefzeker was voor de Limburgers, ging de thuisploeg met een 3-1 voorsprong aan de thee. De tweede Roda-goal werd in de eerste minuut na rust gemaakt door aanvoerder Mark Luijpers.

Door de overwinning heeft Ajax nu negen punten voorsprong op PSV. Nummer drie Feyenoord heeft een achterstand van vijftien punten op de Amsterdammers.