Rac. Waregem de echte kampioen

Rac. Waregem de echte kampioen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sinds zondag laatstleden mag Rac. Waregem zich de echte kampioen noemen. In de slotfase lieten de West-Vlamingen wel van hun pluimen maar konden uiteindelijk toch de titel bemachtigen.

Tegen degradatiekandidaat Zwevegem waren de kersverse kampioenen meteen bij de zaak. Op het kwartier scoorde Despriet. Na de hervatting deed Bettens zijn topschuttersfaam alle eer aan door nog tweemaal te scoren.

Op degradatievlak deed E. Aalter een uitstekende zaak door Gistel met ruim verschil opzij te zetten. Nochtans zorgden de bezoekers voor een riante uitgangspositie met een vroege openingstreffer via Houssy. Drie minuten later reageerde Aalter gevat met de gelijkmaker via Verheyen. Net voor rust tilde Varache de thuisploeg op voorsprong waarna De Wispelaere en Cools de eindstand vastlegden.

Evergem kreeg bij Oudenaarde een pandoering die aan de ribben bleef plakken. Met vijf doelpunten via Browaeys, Dillens, Carbonelle (2) en Bollé werden de periodeleiders puntenloos teruggestuurd. Drie wedstrijden voor de finish heeft Evergem nog één punt voorsprong op Gent-Zeehaven dat slechts gelijkspeelde op eigen veld tegen Izegem.

Het meeste gevaar komt wellicht van Wielsbeke dat na de zege tegen Zottegem tot op één punt is genaderd. Vanop de stip kwam Wielsbeke via Dhont aan het commando. In dezelfde 26ste minuut verdubbelde Windels en scoorde De Mulder de bezoekende aansluitingstreffer. Seynhaeve zorgde voor een derde thuistreffer al scoorde Sandra halfweg tweede helft een tweede tegentreffer. Met een vierde Wielsbeekse treffer plaatste De Bels het orgelpunt.

Hekkensluiter Templeuve kon de boeken bij rust al sluiten na doelpunten via Couvreur en Claeys vanop de stip. Met een heerlijke vrije trap plaatste Claeys de kers op de taart.

Even voor rust maakte Ysebaert de assist van Wijckaert voor Lovendegem koelbloedig af. Degradatiekandidaat Eine reageerde gevat met de gelijkmaker net na rust via Ovaere. Slechts in het slotkwartier konden Wijckaert en De Weerdt het verschil maken voor SK Lovendegem.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties