Zwolle boekt mooie overwinning op AZ

Gisterenavond wist Zwolle in eigen huis met 2-0 te winnen van AZ, dat nog meedeed voor een tweede stek in de rangschikking van de eredivisie. De thuisploeg begon erg aanvallend aan de wedstrijd maar dit leverde aanvankelijk enkel maar een paar halve kansjes op. Na twintig minuten wist Ivar van Dinteren met een fraaie vrije trap dan de score te openene. Naderhand kwam ook AZ opzetten en kregen kansen via Robin Nelisse en Kenneth Perez, maar doelman Johan van der Werff was waakzaam en redde twee keer knap. Net voor rust was Bert Zuurman dicht bij de 2-0, maar zijn schot ging net over.

Na de pauze bleef AZ aanvallend spelen, maar toch kreeg Zwolle de mooiste kansen. Enkele AZ kansjes voor Perez en Barry Opdam en Zuurman trof voor Zwolle de lat. De volgende kans was echter wel raak. Het schot van Dominggus Lim-Duan zorgde dan ook voor de 2-0, meteen de eindstand. Naderhand hield Zwolle de gelederen gesloten zodat een tegendoelpuntje van AZ uitbleef. br>
Zwolle kan opnieuw hopen op lijfsbehoud nu het gat met vijftien ADO Den Haag nog slechts vier punten bedraagt, maar waarschijnlijker nog zal het de nacompetitie worden. Daar kan men in Zwolle al niet echt meer op gerekend. De ploeg heeft door de reeks overwinningen de laatste wedstrijden ook het nodige zelfvertrouwen opgedaan, waardoor ze met een goed gevoel richting playoffs gaat.