Deportivo helpt zichzelf en Valencia

Deportivo helpt zichzelf en Valencia
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deportivo La Coruña heeft vanavond een knappe 2-0 zege geboekt tegen Real Madrid. Op die manier verzekert 'el Depor' zichzelf van een plaatsje in de voorrondes van de Champions league, en lijkt de titel ondertussen heel ver weg voor Real.

Het was Diego Tristan die halfweg de eerste helft de score opende. Real raakte gefrustreerd, en Zidane pakte in de 42ste minuut zijn tweede gele kaart, na een drieste tackle. Inpakken en wegwezen dus. Real probeerde nog de zaken recht te zetten maar vond een sterke Molina op zijn weg. In de 69de minuut gaf Joan Capdevila Real dan de ultieme doodsteek: 2-0.

De titelstrijd zou hiermee wel eens in een beslissende plooi kunnen vallen. Als Valencia morgen de drie punten pakt, komt Real op vier punten van de leider te staan, met nog drie wedstrijden te spelen. Ook de tweede plaats komt stilaan in gevaar voor Real: Barcelona kan morgen de kloof herleiden tot 1 punt. De tweede plaats geeft in Spanje recht op rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League.

Celta deed vanavond een bijzonder slechte zaak in de strijd om het behoud: het verloor met 3-2 van Atletico Madrid, en blijft zo geparkeerd op de voorlaatste plaats. Valladolid en Espanyol kunnen morgen de kloof met Celta vergroten tot vier punten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties