Duitsland en Nederland delen de punten

In Porto hebben Duitsland en Nederland gelijk gespeeld. Het werd 1-1 na een matige maar spannende partij.
Oranje begon sterk aan de wedstrijd en de eerste kans was al in de tweede minuut, Van Nistelrooy geraakte niet goed bij de bal om uit te halen. Nederland nam het eerste kwartier voor zijn rekening zonder echt gevaarlijk te zijn. Gaandeweg kwamen de Duitsers meer opzetten. We noteerden een schot van Kuranyi waarbij Van Der Sar de bal overtikte. De hoekschop die daar uitvolgde was bijna raak, Wörns kopte net over. Op het half uur kregen de Duitsers een vrije trap, Frings trapte de bal, die rechtstreeks via de tweede paal binnenging 1-0. Nederland was van slag maar kon toch nog even dreigen via een persoonlijke actie van Van der Vaart die net voorlangs schoot.

Dick Advocaat greep in en bracht in de tweede helft Sneider en Overmars in voor Davids en de onzichtbare Zenden. Het spel van Oranje werd daardoor niet echt beter. Duitsland controleerde rustig de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te zijn. Oranje kon pas op het uur dreigen via Bouma dat net over kopte. Aan de overkant een mooie actie van de beloftevolle Schweinsteiger die net naast trapte. Met nog een kwartier te spelen bracht Advocaat Van Hooydonck het veld in voor verdediger Heitinga in de hoop het tij nog te kunnen keren. Nederland kwam ook beter in de wedstrijd. In de 74 ste minuut schot van Overmars, afgeweerd door Kahn. In de 81ste minuut voorzet Van Der Meyde en aan de eerste paal stond Van Nistelrooy die beheerst het balletje binnenschoof 1-1. Nederland ging op zoek naar de overwinning en de honger was ook groter dan die van Duitsland. In de 86ste minuut een hoekschop voor Oranje, Cocu kopte maar Kahn bracht redding.

Het bleef bij een gelijkspel en daar waren vooral de Duitsers tevreden mee.