Feest tot de vroege ochtend

Feest tot de vroege ochtend
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tienduizenden Portugezen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag het bereiken van de halve finale gevierd. Het nationale straatfeest na de zege op Engeland in de strafschoppenreeks duurde tot de vroege ochtend.

In Lissabon had de politie op het Rossio-plein dranghekken geplaatst om Engelse en Portugese supporters uit elkaar te houden. Die voorzorgsmaatregel bleek niet nodig. De meeste Engelsen, in het Estadio da Luz zaten er ongeveer 30.000, dropen al snel teleurgesteld af naar hun hotels.

Stoeltjes
Ernstige ongeregeldheden deden zich niet voor. Alleen in het havendistrict van Lissabon, omgetoverd tot een populair uitgaanscentrum, werden enkele incidenten gemeld. Groepen fans keken naar grote tv-schermen en daagden elkaar uit na een Portugees doelpunt. Daarbij vlogen wat stoeltjes over en weer. De politie herstelde de orde.

Het was voor de tweede keer in een week dat een uitgelaten menigte de straat op ging om een overwinning van het Portugese voetbalteam te bejubelen. Zondag waren het bereiken van de kwartfinale en de gelijktijdige uitschakeling van Spanje de aanleiding voor een uitbundig volksfeest. Ook toen reden duizenden mensen tot het ochtendgloren toeterend en zwaaiend met vlaggen door de binnenstad.

Rellen op Jersey
De politie op het Kanaaleiland Jersey raakte na de wedstrijd slaags met Britse voetbalsupporters. Ze moest onder meer traangas gebruiken om een groep van 1500 relschoppers te beletten wraak te nemen op bewoners van Portugese afkomst.

Ongeveer 10 procent van de mensen op Jersey is afstammeling van de inwoners van het Portugese eiland Madeira. In de Engelse stad Norfolk belegerden vandalen een pub met een Portugese eigenaar. Verscheidene agenten raakten gewond, zeven mensen werden opgepakt. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws