Frank de Boer neemt geen strafschop

Frank de Boer neemt geen strafschop
Foto: © SC

In het geval dat de kwartfinale op het EK tussen Nederland en Zweden uitloopt op het nemen van strafschoppen, ziet Frank de Boer af van het nemen van een penalty. De recordinternational: ,,Ik sla een keertje over’’.

De Boer faalde op het vorige EK tweemaal vanaf de strafschopstip in het halve finaleduel tegen Italië. Een keer in de reguliere speeltijd en een keer in de beslissende reeks. Nederland werd uiteindelijk door de Italianen uitgeschakeld.

De spelers van het Nederlands elftal hebben de laatste maand nog geen enkele keer op het benutten van penalty’s geoefend. Advocaat is van mening dat je tijdens trainingen nooit de wedstrijdspanning kan nabootsen. Hij weet bovendien al welke vijf spelers de klus moeten klaren. Ruud van Nistelrooij staat nummer één op het strafschoppenlijstje van de bondscoach. Roy Makaay en Pierre van Hooijdonk genieten ook het vertrouwen.

Geen keeperswissel
,,Ik ben zelfs bereid om hen vlak voor tijd in te brengen’’, aldus Advocaat. ,,De andere twee namen hou ik nog even geheim.’’ Vlak voor het verstrijken van de extra speeltijd zal Advocaat zijn doelman Edwin van der Sar waarschijnlijk niet wisselen.

,,Ik heb daar wel over nagedacht’’, aldus de bondscoach die ook weet dat Sander Westerveld bij Real Sociedad naam maakte met het stoppen van strafschoppen. ,,Maar ik denk niet dat ik Edwin zal wisselen. Bovendien ga ik er van uit dat we het duel binnen negentig minuten beslissen.’’
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties