Analyse Voorbeschouwing Birmingham

Yves Dekoning
| 0 reacties
Voorbeschouwing Birmingham
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Birmingham barst van de ambitie. De club gaat resoluut voor Europees voetbal een heeft daarvoor enkele goede spelers aangetrokken. Emile Heskey kwam over van Liverpool om de aanval te versterken. De stevige aanvaller is al enkele jaren op de dool. Misschien kan hij bij Birmingham terug zijn klasse tonen. Zijn spitsbroeder wordt Mikael Forsell. De Fin wordt een jaartje langer uitgeleend door Chelsea. Ook het middenveld is serieus versterkt met Muzzy Izzet, Jesper Gronkjaer en Darren Anderton. Ook Mario Melchiot en Julian Gray kwamen de rangen versterken.
In doel stond vorig seizoen Maik Taylor. Dit jaar krijgt hij terug concurrentie van Nico Vaesen. De Belgische routinier bezorgde Crystal Palace de promotie, maar keert nu terug naar Birmingham. De speelkansen zijn 50-50.
Birmingham moet zeker de grote ploegen pijn kunnen doen. Het is een ploeg vol talent, maar het is nog maar vaak gaat het toch om spelers die bewezen hebben net niet mee te kunnen op het hoogste niveau. De seizoensstart wordt erg belangrijk. Als ze een vliegende start kunnen nemen, dan kunnen ze lang stand houden in de hoogste regionen van de Premier League. Spelers als Heskey en Izzet hebben vooral vertrouwen nodig. Enkele nederlagen in de eerste wedstrijden kunnen er voor zorgen dat Birmingham een zwaar seizoen gaat doormaken. 

Geschreven door Yves Dekoning.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties