Man City kan winnen

Yves Dekoning

Manchester City speelde al elke wedstrijd goed voetbal, maar wist nog niet te winnen. Tegen Charlton is dat eindelijk wel gelukt. De mannen van Kevin Keegan haalden zwaar uit. Voor 43593 toeschouwers werd met 4-0 gewonnen.

Na dertien minuten bracht Nicolas Anelka de thuisploeg op aangeven van Robbie Fowler op voorsprong. Zijn lage schot vloerde doelman Dean Kiely voor de eerste keer. Hierop begon Charlton zwaar te drukken, maar City hield stand. Een schot van Danny Murphy zoefde over doel. Aan de andere kant was het wel raak. Doelman Kiely wou de bal wegwerken, maar die raakte Trevor Sinclair en verdween in de goal. Charlton begon fel aan de tweede helft. Ze leken vastberaden om die twee doelpunten achterstand weg te werken, maar City hield stand en kon zelfs nog verder uitlopen. Op het uur stelde Anelka de zege veilig met zijn tweede van de avond. De assist kwam van uitblinker Shaun Wright-Phillips. Die mocht er zelf met een afstandsschot 4-0 van maken.

Man City: James, Mills, Dunne, Distin, Thatcher, Wright-Phillips, Barton (McManaman 76), Reyna, Sinclair (Macken 80), Fowler, Anelka.

Charlton: Kiely, Young, Fish, Fortune (El Karkouri 65), Hreidarsson, Murphy, Kishishev (Konchesky 65), Euell, Rommedahl (Johansson 65), Jeffers, Lisbie.