Hattrick voor Shearer, twee keer Kluivert

Yves Dekoning

Bnei Sachnin - Newcastle 1-5 (1-7 on aggregate)

Newcastle had in eigen huis 2-0 gewonnen tegen Bnei Sachnin. In Israël werd het 1-5. Op aangeven van Jermaine Jenas kon Patrick Kluivert de score openen voor de Magpies, maar het was aanvoerder Alan Shearer die de held van de avond werd met drie doelpunten. Na de gelijkmaker van Alain Masudi schoot Shearer in actie. Een afgeweken bal van Lee Bowyer belandde voor zijn voeten. De 34-jarige spits maakte geen fout en plaatste de bal in doel. Net voor rust was Kluivert weer aan de beurt. Dit keer kwam de assist van Laurent Robert.

Shearer leek in de tweede helft heel gretig om zijn doelpuntentotaal op te drijven en toen Jenas werd neergehaald in het strafschopgebied kreeg hij de kans. Vanop de stip maakte hij er 1-4 van. Newcastle bleef kansen creëren en drie minuten voor tijd ging doelman Energy Murambadoro in de fout. Nadat hij de bal buiten het strafschopgebied met zijn handen had beroerd mocht hij vervroegd gaan douchen. Met de laatste trap van de wedstrijd maakte Shearer er dan nog 1-5 van. Zijn derde van de avond. Twee goals voor Kluivert, een hattrick voor Shearer, derde spits Craig Bellamy had er duidelijk moeite mee dat hijzelf niet wist te scoren.

Bnei Sachnin: Murambadoro, Kasum, Etchi Oben, Danan, Basem Genaiem, Elyahu, Rabbah, Khalaila, Masudi, Arshid, Agoye. Subs: Aliaz, Shalaata, Edri, Salameh, Rodrigues, Abu Saleh, Hamud.

Newcastle: Given, Carr, Bernard, Hughes, O'Brien, Jenas, Bowyer, Robert, Bellamy, Kluivert, Shearer. Subs: Harper, Elliott, Milner, Ambrose, Taylor, Brittain, Ramage.

Scheidsrechter: Julian Rodriguez Santiago (Spanje).