België opnieuw stap dichter bij CL-plaats

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
België opnieuw stap dichter bij CL-plaats
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische clubs zorgden gisterenavond voor een gala-avond. Zowel Standard Luik, Club Brugge als KSK Beveren wisten zich te plaatsen voor de groepsfases. Maar er is meer: de drie clubs zorgden er ook voor dat België de fel begeerde rechtreekse Champions League-plaats voor het grijpen heeft.

Sinds de heenwedstrijden in de UEFA-Beker stond België al negende in de UEFA-ranglijst. Die negende plaats geeft in het seizoen 2006-2007 recht op een rechtstreeks ticket voor het kampioenenbal. De voorsprong van ons land was toen echter miniem, want Schotland volgde al op 0.250 punten. Dankzij de resultaten van gisterenavond loopt België opnieuw uit. We hebben nu een voorsprong van 0.750 punten op Schotland.

En dat is in de UEFA-ranking een zeer mooie voorsprong. Het houdt concreet in dat de Schotse teams dit seizoen twee keer meer moeten winnen (of vier keer meer gelijkspelen) dan de Belgische teams, willen ze de negende plaats nog innemen. En omdat de Schotten nog maar met drie teams zijn in Europa (België met vier) wordt dat heel moeilijk. Voor Schotland doen Hearts, Glasgow Rangers (beiden UEFA-Beker) en Celtic Glasgow (Champions League) nog mee. De Glasgow Rangers geraakten gisteren pas na strafschoppen voorbij het Portugese Maritimo.

Ook Turkije en Tsjechië zijn nog niet volledig uit de race voor de negende plaats. Toch hebben beide landen een klein wonder nodig om nog over België te wippen. Turkije heeft nog twee teams in Europa, Tsjechië slechts ééntje.

België mag trouwens trots zijn op haar prestaties. Ons land is één van de drie landen waarvan nog geen enkel team uitgeschakeld werd. Ook Spanje (8 teams) en Nederland (6 teams) zijn nog voltallig.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties